Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pēc kārtas savācis desmit atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība trešdien piekāpās Orlando "Magic" basketbolistiem.

Vašingtonas komanda mājas spēlē pretinieku pārākumu atzina ar rezultātu 101:122 (29:31, 29:31, 25:32, 18:28).

Pasečņiks laukumā nāca uz maiņu un tajā aizvadīja 23:49 minūtes, kuru laikā basketbolists guva četrus punktus (2/8 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos), savāca desmit atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Rīdzinieka kontā arī piecas piezīmes un viena kļūda, bet, viņam esot laukumā, komanda pretiniekus pieveica ar četru punktu pārsvaru.

Tas bija centra pozīcijas spēlētājam lielākais uzticētais spēles laiks kopš viņa debijas mača NBA, kad viņš laukumā pavadīja 27:33 minūtes. Pasečņiks arī atkārtoja personīgo rekordu sagrābtajās bumbās zem groziem.

Orlando basketbolisti izšķirīgo izrāvienu veica trešās ceturtdaļas ievadā, kad Pasečņiks sēdēja uz rezervistu soliņa, panākot rezultātu 79:65. Pēc Latvijas basketbolista nākšanas laukumā trešās ceturtdaļas otrajā pusē "Wizards" vienība spēja saglabāt šādu deficītu, bet drīz vien pēc Pasečņika nomaiņas Orlando komanda sasniedza jau 20 punktu pārsvaru, tādējādi otrajā puslaikā kaldinot savu panākumu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 25 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Dīdžejs Augustīns, bet 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas Nikolas Vuceviča kontā. Savukārt mājinieku rindās ar 27 punktiem izcēlās Bredlijs Bīls, bet 15 punkti Džordanam Makrejam.

Šajā spēlē piedalīties nevarēja Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kurš labā augšstilba savainojuma dēļ izlaidis jau pēdējās piecas spēles. Sagaidāms, ka rūjienietis laukumā varēs atgriezties nākamnedēļ.

Vašingtonas komanda ar 10 uzvarām 33 mačos ieņem 13. pozīciju Austrumu konferencē, kuras astotajā vietā, pateicoties 15 uzvarām 34 spēlēs, atrodas Orlando "Magic" klubs.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs piektdien, kad komanda uzņems Portlendas "Trail Blazers" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!