"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda otrdien cieta zaudējumu savā pirmajā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē 2020.gadā.

Valmierieši viesos ar rezultātu 61:96 (14:17, 16:30, 13:23, 18:26) piekāpās Roberta Štelmahera vadītajai un Aigara Šķēles pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Vidzemes komandā pa 12 punktiem guva Valters Vēveris un Roberts Blumbergs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Saša Killeja-Džounss, bet Šķēlem bija 14 punkti, divas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Valmierieši pēdējās divās LIBL spēlēs savā laukumā zaudēja tieši divām Tallinas komandām. Vispirms ar 80:87 nācās piekāpties "Kalev"/"Cramo", bet pēc tam pagarinājumā ar 104:106 - arī "TalTech". Tikmēr Igaunijas galvaspilsētas komanda uzvarējusi pēdējās sešās LIBL cīņās. Savukārt pēdējos trīs VTB Vienotās līgas mačos tallinieši ir zaudējuši, pēdējoreiz - svētdien savā laukumā pret Polijas "Stelmet" no Zelonas Guras - 70:92.

Valmieras basketbolisti ar bilanci 6-11 ir devītajā vietā, bet "Kalev"/"Cramo" ar 13 uzvarām 15 mačos ir trešā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!