Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien piedalījies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" treniņā, taču liepājnieks joprojām nav atveseļojies no slimības, pēc treniņa stāstīja vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis labā ceļgala sāpju, kā arī vēlāk slimības dēļ nav piedalījies jau pēdējos septiņos Dalasas "Mavericks" vienības mačos. Komanda nākamo spēli aizvadīs otrdien, viesojoties pie Goldensteitas "Warriors" vienības, taču pagaidām Porziņģa dalība tajā atzīmēta kā "apšaubāma".

"KP [Kristaps Porziņģis] tika cauri lielākajai daļai treniņa," treneri Kārlailu citējis medija "The Athletic" žurnālists Sāds Jusufs. "Viņš atkal nejūtas labi, taču paguva patrenēties, iesvīst un, cik man zināms, ceļgals problēmas neradīja."

Dienu vēlāk Dalasas komanda spēlēs pret turpat netālu esošo Sakramento "Kings" vienību. "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends norādījis, ka Porziņģis varētu piedalīties vienā no divām spēlēm, ja basketbolists nejutīs sāpes ceļgalā, taču noteikti nav sagaidāms, ka kurzemnieks spēlēs abos mačos.

"Nezinu, kāds būs viņa statuss abām šīm spēlēm," turpināja Kārlails. "Jāredz, kā viņš slimības un ceļgala ziņā jutīsies pēc rītdienas [otrdienas] treniņa. Viņam mazliet nav veicies ar savu veselību."

Dalasas komanda bez Porziņģa ierindā pēdējo septiņu spēļu laikā spējusi izcīnīt trīs uzvaras. Savukārt kopumā sezonā tā 39 mačos sakrājusi 24 uzvaras, kas tai ļauj ieņemt sesto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!