Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" komandas ceturtdien dosies pie ārsta un sapratīs, cik nopietns ir viņa deguna lūzums.

Jau vēstīts, ka Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 32 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet neglāba "Mavericks" komandu no zaudējuma ar rezultātu 107:121 izbraukumā Memfisas "Grizzlies" vienībai. Mača trešās ceturtdaļas beigu daļā Porziņģis sadursmē ar Džošu Džeksonu lauza degunu, bet varēja turpināt spēli.

"Tas ir lauzts, bet viss kārtībā. Es komandas ārstam teicu, ka man galva nesāp, tāpēc varēju atgriezties spēlē. Ceturtdien no rīta došos pie deguna ārsta, un tad arī skatīsimies, kas būs tālāk," Porziņģa teiktais pēc mača citēts kluba mājaslapā internetā.

"Es īsti nezinu, kas notika," teica "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. "Es redzēju asinis. Viņš atgriezās spēlē, un viņš varēja turpināt spēlēt, bet nolēmu viņu nomainīt."

Porziņģis pēc spēles atzina, ka viņa komandas enerģija nebija tik augstā līmenī, un "Grizzlies" basketbolisti otro puslaika iesāka ievērojami labāk. "Tad es dabūju triecienu pa degunu un devos uz rezervistu soliņu. Kad atgriezos laukumā, bijām jau lielos iedzinējos (74:95), un viss jau bija beidzies," teica Porziņģis.

"Mēs mēģinājām atspēlēties, bet kaut kas nebija kārtībā. Bumba netika kustināta tik labi, kā vajadzētu, un mūsu enerģija laukumā nebija labākā. Tas mums izbraukuma spēlēs ir jāpatur prātā," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!