Basketbola kluba "Jēkabpils" spēlētājs Mikus Sokolovs ceturtdien lauzis pāris "Ramirent" Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) rezultativitātes rekordus, bet viņa pārstāvētā vienība ar rezultātu 140:77 sagrāva "VEF basketbola akadēmija Valkā" vienību, ziņo "Jēkabpils" klubs.

Sokolovs nepilnās 29 minūtēs ar teicamu precizitāti kopā guva 50 punktus, tajā skaitā trāpīja 12 no 18 tālmetieniem, piecus no sešiem divpunktu metieniem un iemeta visus četrus soda metienus. Tāpat Sokolovs atdeva arī astoņas rezultatīvas piespēles un sakrāja 53 efektivitātes punktus.

Ar šo rezultātu Mikus Sokolovs pārspējis vairākus līdzšinējos LBL2 rekordus, liecina Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā pieejamie dati. Vienā spēlē gūto punktu rekords nav ticis labots kopš 2013. gada, kad 47 punktus vienā mačā guva "Gulbenes Buku" spēlētājs Mārtiņš Pētersons. Pēc tam šo rādītāju atkārtot bija izdevies Rihardam Ginteram un Rihardam Strautam.

Madonā dzimušais basketbolists ar 12 "trejačiem" labojis arī vienā mačā trāpīto tālmetienu rekordu. Līdz šim visvairāk – desmit trīspunktu metienus spējuši samest vairāki LBL2 basketbolisti.

Arī komandas kopējie rādītāji sasniedza jaunas virsotnes. Agra Galvanovska trenētie vīri sameta visvairāk tālmetienu vienā spēlē LBL2 vēsturē – viņi realizēja 28 no 54 tālmetieniem (51%). "Lūši" atdeva 38 rezultatīvas piespēles, atkārtojot pret "Rīga"/DSN spēlē gūto rezultātu. 38 rezultatīvas piespēles vienas cīņas laikā ir LBL2 šīs sezonas augstākais rādītājs.

140 gūti punkti vienā spēlē ir augstākā uzrādītā statistika gan LBL2, gan arī kluba vēsturē. "Lūši" sasniedza kluba rekordu arī vienā ceturtdaļā sakrāto punktu ziņā, jo pēdējās desmit spēles minūtēs guva 46 punktus. Turklāt šobrīd "„Jēkabpils" ir arī sezonas rezultatīvākā komanda, kas vidēji spēlē guvuši visvairāk punktu.

Jēkabpilieši Valkā izcīnīja 16. uzvaru "Ramirent" Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā un diezgan droši jau ir nodrošinājuši pirmo vietu regulārajā sezonā. Savukārt Valkas komanda 17 spēlēs sakrājusi divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!