Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc savas rezultatīvās spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā bija priecīgs par uzvaru, taču viņš uzskata, ka varēja nospēlēt vēl nedaudz labāk.

Jau ziņots, ka Porziņģis svētdien guva 38 punktus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai ar 111:91 (28:24, 35:20, 18:21, 30:26) uzvarēt Minesotas "Timberwolves".

"Ja godīgi, man nebija sajūta, ka es grozam uzbruku ar labu precizitāti. Šajā spēlē man bija dalītas emocijas. Es esmu priecīgs par uzvaru, bet man šķiet, ka es neizmantoju ļoti labas iespējas uzbrukumā, kas spēli mums padarītu vēl vieglāku. Kopumā tā bija laba spēle, spējām noturēt vadību un neļāvām viņiem pārāk pietuvoties," Porziņģa teiktais pēc spēles citēts "Mavericks" mājaslapā internetā.

"Es metu pa grozu, kad biju brīvs. Spēlēju savu spēli, un necentos to sarežģīt. Es meklēju savu ritmu. Man šķita, ka pirmais puslaiks man bija ļoti viegls. Es saņēmu bumbu, man virsū uznāca divi sedzēji, un es bumbu nogādāju Setam Karijam. Tas mums bija plūstoši un viegli. Tā man patīk spēlēt. Tas, kurš ir brīvs, tiek pie bumbas. Mums ir labi metienu izdarītāji un spēlētāji, kuri prot novadīt kombinācijas. Tas ir mūsu basketbols," viņš turpināja.

Porziņģis spēli ietekmēja ne tikai ar savu rezultatīvo sniegumu, bet arī ar cīņu aizsardzībā, izcīnīdams 13 atlēkušās bumbas un bloķējot piecus metienus. Tieši to visvairāk novērtēja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

"Porziņģim bija lieliska spēle. 38 punkti ir tikai daļa no tā, ko viņš izdarīja šajā mačā. Viņš bija fenomenāls. Traucēja pretiniekiem, bloķēja metienus, izcīnīja atlēkušās bumbas, cīnījās aizsardzībā. Tā bija lieliska spēle aizsardzībā," priecīgs bija Kārlails.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!