Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība visām līgas komandām izsūtījusi ieteikumus attiecībā uz koronavīrusu "Covid-19", kuri paredz spēlētājiem izvairīties no "pieci" došanas līdzjutējiem, ziņo medijs ESPN.

Īpaša uzmanība ieteikumos pievērsta tieši spēlētāju komunikācijai ar līdzjutējiem. Basketbolistiem ieteikts "pieci" došanas vietā ar faniem sasist dūres, kā arī izvairīties no svešām pildspalvām, bumbām un krekliem, dalot autogrāfus.

Savukārt līgas un klubu vadības vairāk uztrauc gaidāmie lielās nozīmes notikumi, kuri koronavīrusa dēļ varētu pat tikt atcelti. Starp tiem minēti ar jauno spēlētāju draftu saistīti pasākumi kā "NBA Combine" nometnes, individuālie jauno basketbolistu treniņu un viņu skautošana visapkārt pasaulei, ziņo ESPN.

Līgas vadība arīdzan pastāvīgi uztur kontaktu ar tās 30 komandām, ziņojot par jaunāko informāciju saistībā ar koronavīrusu.

Vairāki no NBA basketbolistiem jau publiski pauduši savas raizes par ASV skārušo vīrusu.

"Koronavīruss oficiāli sasniedzis Oregonas štatu, Leikosvego pilsētu" sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Portlendas "Trail Blazers" aizsargs Sīdžejs Makolums. "Pārliecināties, ka mazgājat rokas ar ziepēm ilgāk par 20 sekundēs, un, klepojot piesedziet muti. Es uz noteiktu laiku oficiāli ņemu pārtraukumu no autogrāfu sniegšanas."

Koronavīrusa "Covid-19" dēļ visapkārt pasaulei jau atcelti vairāki sporta notikumi. Basketbolu vīruss visvairāk ietekmējis Itālijā, kas ir tā epicentrs Eiropā. Itālijā, kuras augstākajās līgās spēlē Latvijas izlašu basketbolisti Anete Šteinberga, Laura Meldere, Andrejs Gražulis, Artūrs Strautiņš un Ingus Jakovičs, šobrīd nenorisinās vietējo basketbola čempionātu spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!