Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbola zvaigzne Dāvis Bertāns otrdien guva 18 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" izcīnītu uzvaru.

"Wizards" viesos ar 126:133 (23:39, 26:37, 46:19, 31:38) piekāpās Sakramento "Kings" vienībai.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 28 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no 12 tālmetieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu. Pusi no saviem tālmetieniem Bertāns realizēja trešajā ceturtdaļā, kad "Wizards" atspēlēja 27 punktu deficītu, tieši rūjienietim pāris reizes panākot neizšķirtu.

Basketbolista rēķinā bija arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas un trīs piezīmes. "Wizards" ar viņu laukumā ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Tikmēr Anžejs Pasečņiks spēlēja sešas minūtes un deviņas sekundes, atzīmēdamies ar vienu bloķētu metienu. Viņa +/- rādītājs bija negatīvs -3.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 20 punktus guva Rui Hačimura. Pretiniekiem ar 31 punktu atzīmējās De'Ārons Fokss, bet 21 punkts bija Bogdanam Bogdanovičs.

"Wizards" ar 22 uzvarām 60 spēlēs ieņem devīto pozīciju Austrumu konferencē, bet "Kings" ar 27 panākumiem 61 cīņā ir tādā pašā vietā Rietumos.

Vašingtonas komanda viesošanos Rietumkrastā noslēgs trešdien ar maču pret Portlendas "Trail Blazers".

Citā mačā Rodions Kurucs otrdien guva piecus punktus un palīdzēja Bruklinas "Nets" komandai izcīnīt uzvaru. "Nets" viesos ar rezultātu 129:120 (28:33, 15:23, 24:28, 51:34, 11:2) pagarinājumā pārspēja Bostonas "Celtics".

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 31 sekundi, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un četras reizes pārkāpa noteikumus. Kurucam šajā spēlē lielisks +/- koeficients - "+25".

"Nets" komandā rezultatīvākais ar jaunu karjeras rekordu - 51 punktu - bija Kariss Leverts, kurš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. "Celtics" vienībā 22 punktus guva Džeilens Brauns.

Izcilu spēles nogali aizvadīja Leverts, kurš ceturtajā ceturtdaļā un pagarinājumā guva kopā 37 punktus. Bruklinas komanda vēl ceturtā ceturkšņa sākumā bija iedzinējos ar 18 punktiem, taču ar Leverta palīdzību atspēlējās un pēc tam pagarinājumā svinēja uzvaru.

"Nets" ar 27 uzvarām 60 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!