Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers saredz trīs iespējamos variantus, kad spēlētāji varētu atgriezties laukumā un aizvadīt augstākā līmeņa spēles, viņš norādīja intervijā ESPN raidījumā "SportsCenter".

"Pirmā iespēja būtu visu atsākt un strādāt tā, kā to protam – ar 19 tūkstošiem skatītājiem arēnā. Otrā iespēja ir visu atsākt un spēlēt bez skatītājiem. Mums būs spēlētāji, apkalpojošais personāls, kuriem veiktu testus un kuriem jāievēro noteikt protokols. Trešā iespēja būtu, ka spēlētāju grupa iesaistās iespaidīgā naudas līdzekļu vākšanā cilvēku kolektīvajam labumam. Mēs paņemam kaut kādu noteiktu skaitu spēlētāju, kuriem veiktu testus un kurus ievietotu izolācijā. Tad viņi varētu savā starpā sacensties," dažādus variantus izskatīja Silvers.

"Mums jāvērtē, kā līdzjutēju psihi ietekmē tas, ka televīzijā nav sporta. Cilvēki ir iestrēguši mājās, viņiem ir nepieciešama izklaide," norādīja Silvers. Viņš arī piebilda, ka visā NBA strādā aptuveni 55 tūkstoši cilvēku, tāpēc šo visu sistēmu iedarbināt būs ļoti grūti.

NBA komisārs sprieda, ka 99% NBA līdzjutēju spēles skatās kādā no mediju platformām, tāpēc viņš pieļāva, ka spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm, iespējams, nebūtu tik liela bēda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!