Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Artūrs Kurucs pieteicies 2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam, ziņo ESPN žurnālists Džonatans Givonijs.

2020. gada draftu bija paredzēts aizvadīt 25. jūnijā, tomēr Ziemeļamerikas mediji ziņojuši, ka tas, visticamāk, tiks pārcelts uz vēlāku laiku. Iespējams, ka pasākums tiks aizvadīts pēc pagaidām pārtrauktās sezonas atsākšanas un izspēlēšanas.

Artūrs Kurucs aizvadīto sezonu pavadīja Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" sastāvā. Cēsnieku uz Latvijas klubu izīrēja Spānijas vienība "Saski Baskonia", kuras rindās Kurucs sezonu iepriekš debitēja Spānijas augstākajā līgā (ABC). VEF komandas labā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā un Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā Kurucs vidēji mačā izcēlās ar 13,0 punktiem, trāpot 40,3% tālmetienu, kā arī 2,5 rezultatīvām piespēlēm.

Basketbolistam šobrīd spēkā ir līgums ar "Baskonia" vienību, kas 2015. gadā ar Kurucu vienojās par astoņus gadus ilgām līgumsaistībām, basketbolistam pārceļoties no Latvijas uz Spāniju.

Savukārt februārī 1,91 metrus garais aizsargs debitēja Latvijas valstsvienības sastāvā, divos 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačos vidēji atzīmējoties ar 6,0 punktiem.

Pagājušogad draftam bija pieteicies arī Kuruca komandas biedrs Latvijas U-18 basketbola izlasē Artūrs Žagars, kurš galu galā tomēr atsauca savu kandidatūru. Abi spēlētāji bija valstsvienības līderi 2018. gadā notikušajā Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā, kurā Latvija izcīnīja otro vietu. Badalonas "Joventut" vienības basketbolists šogad pasākumam var pieteikties atkārtoti.

Līdz šim NBA draftā izvēlēti seši Latvijas basketbolisti – Andris Biedriņš, Dāvis Bertāns, Jānis Timma, Kristaps Porziņģis, Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs. Artūra Kuruca vecākais brālis Rodions Kurucs jau divas sezonas nospēlējis NBA vienības Bruklinas "Nets" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!