Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets", kā arī citas Ņujorkas profesionālās sporta vienības drīkst atgriezties treniņu režīmā, svētdien paziņoja Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomo.

ASV vissmagāk skāra Covid-19 pandēmija, bet Ņujorkas reģions bija viens no smagāk cietušajiem valstī. Tomēr pēdējā laikā slimības izpaltība un nāves gadījumu skaits ir krietni mazinājies, tendence ir pozitīva, tādēļ Kuomo atļāvis profesionālajām sporta komandām atsākt treniņus.

Tādējādi treniņus drīkst atsākt arī Bruklinas "Nets", kuras rindās spēlē Kurucs.

"Ticu, ka sports var atgriezties arī bez skatītājiem stadionos, bez skatītājiem arēnās. Dariet to! Palīdziet ekonomikai, ja jūs to spējiet. Mēs gribam, lai cilvēki var skatīties sporta pārraides. Kamēr cilvēkiem jāpaliek mājās, tas dod iespēju cilvēkiem kaut ko darīt. Tas ri solis uz normālu dzīvi. Tāpēc sadarbojamies ar visām sporta komandām un iedrošīnām tās, lai atsāktu treniņus pēc iespējas ātrāk," savā uzrunā teica Kuomo.

Kā pirmā uz uzsaukumu atsaucās "Nets", kas treniņus plāno atsākt otrdien. "Mūsu organizācija stingri ievēros NBA un infektiologu izstrādāto protokolu, lai nodrošinātu, ka tiek veikti visi piesardzības pasākumi, lai spēlētāji un personāls varētu atrasties drošā un nekaitīgā vidē," teikts "Nets" paziņojumā.

NBA, Nacionālā hokeja līga (NHL) un Augstākā beisbola līga (MBL) šobrīd veic pārrunas ar visām iesaistītajām organizācijām, lai vienotos par iespējām atsākt sezonas, kas tika pārtrauktas Covid-19 pandēmijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!