Foto: LETA
Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs nākamajā sezonā pārstāvēs citu Krievijas superlīgas čempionāta komandu "Samara", vēsta komandas mājaslapa internetā.

Aizvadītajā sezonā Butjankovs spēlēja Jaroslavļas "Burevestnik" komandā, kuras sastāvā izcīnīja 17 uzvaras 28 spēlēs, kas kopvērtējumā deva trešo vietu. Latvietis nospēlēja 16 spēles, un vidēji mačā guva 19,1 punktu un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas. Viņš Krievijas superlīgā nospēlējis jau trīs sezonas.

"Katrs basketbolists Krievijā zina "Samara" komandu un uzskata to par superlīgas flagmani. Manas un kluba ambīcijas sakrita par 100%, tāpēc no visiem saņemtajiem piedāvājumiem izvēlējos "Samara"," kluba preses dienestam skaidroja Butjankovs.

Savas karjeras laikā Butjankovs spēlējis "Valmieras", "Ventspils", "Liepājas" un "VEF Rīga" komandās, bet Krievijā bez "Burevestnik" pārstāvējis arī Vladivostokas "Spartak Primorje".

Aizvadītajā sezonā "Samara" 26 spēlēs izcīnīja 21 uzvaru, regulārā čempionāta līdera godu dalot ar "Spartak Primorje". "Samara" nākamajā sezonā varētu spēlēt VTB Vienotajā basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!