Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Traģiski bojā gājušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznes Kobes Braienta sieva Vanessa iesniegusi tiesā parasību pret helikopteru kompāniju "Island Express Helicopters Inc.", pieprasot simtiem miljonu ASV dolāru.

Kā norāda Vanesas Braientas advokāti, basketbolista atraitne vēlas piedzīt ekonomiskos un cita veida zaudējumus, kurus "tiesa uzskata par taisnīgiem un pamatotiem". Vanesa Braienta apsūdz helikoptera kompāniju nespējā pienācīgi novērtēt lidojuma bīstamību, neizvērtējot laika apstākļus, turklāt pilotam Ara Zobajanam paceļot lidaparātu gaisā bez visu atļauju saņemšanas.

"Lai gan konkrēta summa par personiskiem zaudējumiem, ko prasītājs vēlas piedzīt, nav vēl pilnībā aprēķināta, Kobes Braienta negūtie ienākumi mērāmi simtos miljonu ASV dolāru," teikts iesniegumā.

Kobe Braients gāja bojā helikoptera avārijā 2020. gada 26. janvāra rītā netālu no Losandželosas. Kopā ar Braientu lidaparātā bija vēl astoņi cilvēki, arī viņa 13 gadus vecā meita Džjanna.
20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!