Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis jūnijā no Latvijas atgriezās ASV, kur aktīvi gatavojas iespējamam NBA sezonas turpinājumam. Sarunā ar medijiem liepājnieks neslēpj, ka Covid-19 pandēmijas pauze ļāvusi dziedēt nelielos savainojumus, kā arī palīdzējusi uzlabot sadarbību laukumā ar slovēņu brīnumbērnu Luku Dončiču.

"Mavericks" ir viena no NBA komandām, kas turpinās cīņu par čempionu titulu, ja plānotais sezonas turpinājums realizēsies. Daudzi NBA eksperti uzskata, ka "Mavericks" varētu būt viena no tām komandām, kurām Covid-19 krīze varētu būt nākusi par labu un sezonas atsākšanas gadījumā Dalasas vienība varētu sagādāt pārsteigumus.

"Es zināju, ka, ja mums būs iespēja (turpināt sezonu), man jābūt gatavam fiziski, garīgi un visos citos aspektos, tāpēc es visu laiku biju gatavs (atgriezties). Fiziski jūtos lieliski. Mentāli esmu jau tur ("play off" spēlēs). (Pārtraukumā) varēju sadziedēt mazus savainojumus, kas man bija. Cerēsim, ka viss izdosies un mēs varēsim izbaudīt basketbolu," sacīja Porziņģis.

Liepājnieks aprīlī no ASV atgriezās Latvijā un slīpēja basketbola prasmes Nīcā. Porziņģis atklāj, ka piestrādājis pie dažādām basketbola niansēm. "Cenšos atrast optimālo formu, kurā man jābūt, lai spēlētu visaugstākajā līmenī. Pauze un šis laiks visiem puišiem deva iespēju izdziedēt šīs mazās traumas, uzlabot sportisko formu un justies arvien labāk, kad atgriezīsimies laukumā."


ASV atgriezies vēl viens no "Mavericks" līderiem, slovēņu supertalants Dončičs. Tieši slovēņa un liepājnieka duets šobrīd tiek uzskatīts par vienu no bīstamākajiem NBA, kas varētu būt "Mavericks" trumpis cīņā pret konkurentiem. "Kopš esam atgriezušies, strādājam kopā. Vēl vairāk iepazīsim viens otru laukumā un sadarbībā, un tad jau būs laika jautājums, kad tā savstarpējā "ķīmija" dods augļus. Nedomāju, ka (Covid-19 pandēmijas dēļ) būsim spēruši soli atpakaļ. Mēs šajā saspersim tikai soļus uz priekšu. Viss virzās pareizajā virzienā, un mēs abi esam priecīgi atkal spēlēt kopā un kopā ar visiem pārējiem čaļiem."

Porziņģis šosezon laukumā devies 51 spēlē, vidēji katrā gūstot 19,2 punktus, izcīnot 9,5 atlēkušās bumbas, izdarot 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķējot 2,1 metienu. NBA pašreizējais plāns paredz, ka sezona ar 22 komandu piedalīšanos varētu atsākties 31.jūlijā. Visas komandas sezonas izskaņu aizvadīs "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!