Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" komandas ir sajūsmināts par iespēju pirmo reizi spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs, un viņš izvirzījis sev augstus mērķus, latvietis atzina kluba rīkotajā konferences zvanā ar medijiem.

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. "Mavericks" Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojas septītajā vietā ar 40 uzvarām un 27 zaudējumiem.

"Esmu ļoti sajūsmināts par iespēju spēlēt izslēgšanas spēlēs pirmo reizi savā karjerā. Man ir pieredze Eiropā, es zinu, ka tur ir cita atmosfēra, cita enerģija. NBA noteikti tas ir vēl ievērojamāk," stāstīja Porziņģis. "Mēs lūkojam vispirms pabeigt regulāro sezonu, noskaidrot savu vietu kopvērtējumā un spēlēt tik smagi, kā vēl nekad. Jāmērķē ir augstu."

Šobrīd NBA komandas atrodas Orlando, kur nošķirtas no pārējās pasaules. Tāpēc mēdz teikt, ka NBA spēlētāji dzīvo "burbulī". Tomēr pats Porziņģis ir apmierināts ar apstākļiem.


Infografika: SofaScore

"Viss līdz šim bijis lieliski. Šajā "burbulī" esam bijuši ļoti uzmanīgi, kas ir ļoti labi. NBA šajā ziņā ir labākā līga pasaulē. Kaut kas tāds, iespējams, vairs nekad nenotiks, tāpēc cenšos to izbaudīt. Esam šeit spēlētu spēli sev un faniem," norādīja Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!