Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" svētdien piekāpās pārbaudes spēlē, kurā tai nācās iztikt bez Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa, liepājniekam pārkāpjot līgas noteiktos noslēguma turnīra noteikumus, ziņots kluba mājaslapā.

"Mavericks" basketbolisti svētdien ar rezultātu 111:118 piekāpās Indiānas "Pacers" vienībai.

Dalasas kluba labā "triple-double" gandrīz sakrāja Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar 20 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet 18 punktus guva Maksimilians Klebers, kurš aizstāja Kristapu Porziņģi komandas pamatpiecniekā.

Savukārt uzvarētāju rindās 20 punktus guva Tīdžejs Varens, bet 17 punkti Malkolma Brogdona kontā.

Spēlē gan nevarēja piedalīties Kristaps Porziņģis, kurš sestdien komandas brīvdienā neizpildīja obligātu Covid-19 pārbaudi. Līgas noteikumu paredz, ka, spēlētājam izlaižot pārbaudi, viņš nākamajā dienā nevar aizvadīt kopīgas pārbaudes ar komandu, kā arī veic jaunu Covid-19 testu.

"Viņš mazliet aizmirsa pievērst uzmanību ikdienas protokolam un procedūrām," par Porziņģi atklāja komandas galvenais treneris Riks Kārlails. "Brīvdienās izsekot līdzi kalendāram mēdz būt izaicinājums. Es gandrīz palaidu garām pārbaudes mūsu pirmajā brīvdienā. Man paveicās, ka varēju to izdarīt īsi pirms pulksten 21 pirms beidzās šāda iespēja. Tā bija nevainīga, bet nozīmīga kļūda."

Porziņģis gan nav pirmais basketbolists, kuram sanākusi šāda ķibele. Šo kļūdu pieļāvis arī Denveras "Nuggets" komandas uzbrucējs Pols Milsaps.

Porziņģis komandai varēs pievienoties pirmdien, bet Dalasas klubs pēdējo, trešo pārbaudes spēli aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Filadelfijas "76ers" basketbolistiem. Pirmdien mači paredzēti Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai un Rodionam Kurucam ar Bruklinas "Nets" vienību, bet jau piektdien sāksies NBA noslēguma turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!