Turpinot darbu pie jaunās sezonas sastāva komplektācijas, "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" panākusi vienošanos ar 25 gadus veco spēka uzbrucēju Jāni Engeru, kurš arī nākamajā sezonā pārstāvēs dzimtās pilsētas komandu, ziņots kluba mājaslapā.

202 cm garais Jānis Engers jau iepriekšējās četras sezonas bija nozīmīgs zobrats "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas mehānismā. Spēka uzbrucējs vienmēr bijis uzticams cīnītājs aizsardzībā, nevairoties no melnā darba darīšanas. Fiziski spēcīgais Engers spēj noturēt pretspēlētājus gan cīņā zem groza, gan ir pietiekami kustīgs, lai nosegtu oponentus arī perimetrā, klubs uzsver savā paziņojumā

Pagājušajā sezonā naukšēnietis devās laukumā 19 "Pafbet" Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs, statistikā vidēji mačā tiekot pie 5,5 punktiem un 2,3 atlēkušajām bumbām.

1995. gadā dzimušo puišu paaudze Valmieras basketbolā bija ļoti spēcīga, sakrājot virkni čempiontitulus jaunatnes vecumā. Starp viņiem bija arī Engers, kurš Latvijas jaunatnes izlašu rindās piedalījies vienā Eiropas čempionātā U-16 vecuma grupā, kā arī divos U-20 Eiropas čempionātos.

Engers pirmās trīs sezonas pieaugušo basketbolā pavadīja BK "Valmiera" sastāvā. 2013. gadā Engers kopā ar valmieriešiem izcīnīja LBL bronzas medaļas, tolaik cīnoties plecu pie pleca ar šī brīža komandas biedru Edmundu Elksni.

Pēcāk Engers devās studēt uz Rīgu un pievienojās "Latvijas Universitātes" komandai, kurā pavadīja divus gadus. 2016./2017. gada sezonā Engers atgriezās mājās un papildināja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas sastāvu, kļūstot par Roberta Zeiles trenētās vienības rezultatīvāko spēlētāju un LBL 2. divīzijas sudraba medaļas kaldinātāju 2017. gada pavasarī.

2018./2019. gada sezonā Engers palīdzēja komandai no LBL 2. divīzijas līmeņa pārcelties uz Latvijas–Igaunijas līgas turnīru, nomainot līdera lomu uzbrukumā pret nesavtīgu cīņu savā laukuma pusē.

Jāņa Engera komentārs: "Priecājos, ka "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" dod man iespēju apvienot manu pamatnodarbošanos ar sportu augstā līmenī. Uz laukuma darīšu visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras un priecētu līdzjutējus ar skaistām epizodēm. Prieks spēlēt pilsētā, kurā mīl basketbolu!"

Jaunajā sezonā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" rindās kopā ar Engeru zem groza cīnīsies Klāvs Dubults un komandas jaunpienācējs Ervīns Jonāts. Savukārt komandas spēli perimetra līnijā veidos Edmunds Elksnis, Kristers Elksnītis, Valters Vēveris, Valters Liepiņš un Toms Šēfers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!