Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Rietumu konferences pirmās kārtas dueļa piektajā mačā Dalasas “Mavericks” bez latvieša Kristapa Porziņģa ar rezultātu 154:111 piekāpās Losandželosas “Clippers”, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3.

Jau vēstīts, ka Porziņģis labās kājas ceļgala sāpju dēļ nav varējis piedalīties jau divās spēlēs pēc kārtas. Pagaidām arī nav zināms, vai viņš varēs spēlēt sērijas sestajā mačā, kas varētu būt arī Dalasas komandas sezonas pēdējais mačs.

Luka Dončičs šajā mačā guva 22 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, taču mačā realizēja 6 no 17 metieniem no spēles. 19 punktus sameta Tims Hārdevejs, bet 15 punkti Treja Bērka kontā. "Clippers" rindās beidzot veiksmīgu sniegumu demonstrēja abi līderi – Pols Džordžs guva 35 punktus, bet 32 punktus sameta Kavai Lenards. Viņiem ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām piebalsoja Montrezls Harels.

"Mavericks" šajā mačā vadībā bija tikai pirmajā ceturtdaļā, kad ieguva piecu punktu pārsvaru. Mača turpinājumā "Clippers" strauji pieaudzēja savu pārsvaru, mača izskaņā neatstājot nekādu intrigu.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails tika izraidīts no spēles trešajā ceturtdaļā, bet visā mačā bija sešas tehniskās un viena nesportiskā piezīme.

"Mavericks" vienībai 154 punkti ir jauns izslēgšanas spēļu antirekords ielaisto punktu ziņā. 2003. gadā divu pagarinājumu spēlē pret Sakramento "Kings" Dalasas vienība ielaida 137 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!