20 gadus vecais basketbolists Anrijs Miška noslēdzis četru gadu ilgu vienošanos ar "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) klubu "Latvijas Universitāte", apvienojot basketbola spēlēšanu ar mācībām, ziņo vienība.

Aizvadīto sezonu Anrijs Miška iesāka "Liepājas" komandā, taču vēlāk, decembra vidū, pievienojās BK "Latvijas Universitāte". LU komandas sastāvā basketbolists vidēji laukumā pavadīja 17 minūtes, guva 9,4 punktus, kā arī izcīnīja 3,0 atlēkušas bumbas zem groziem.

"Esmu priecīgs par iespēju turpināt savu basketbola karjeru BK "Latvijas Universitāte", un arī vienlaicīgi apvienot to ar mācībām Latvijas Universitātē. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu komandai sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus," izsakās Miška.

Basketbolists pārstāvējis dažādu vecumu Latvijas jauniešu izlases. Miška bija viens no U-18 valstsvienības līderiem, 2018. gadā ar to Eiropas čempionātā izcīnot sudraba medaļas. Tovasar rūjienietis vidēji spēlē guva 7,6 punktus, savāca 4,7 atlēkušās bumbas un stiprināja vienības aizsardzību.

Miška karjeru uzsāka Rūjienas un vēlāk Valmieras sporta skolās, bet 2015. gada vasarā pievienojās Madrides "Real" sistēmai. Abu pušu sadarbība gan tika pārtraukta pēc gada, basketbolistam slēdzot jaunu vienošanos ar Spānijas augstākās līgas komandu "Fuenlabrada".

2017./2018. gada sezonā Spānijas klubs viņu izīrēja "Valmiera"/"Ordo" vienībai, spēka uzbrucējam vidēji spēlē gūstot 5,0 punktus, bet sezonu vēlāk viņš spēlēja Spānijas trešās augstākās līgas vienībā "Tormes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!