Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā Denveras “Nuggets” ar rezultātu 119:107 pārspēja Jūtas “Jazz”, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 3-3.

“Nuggets” sastāvā rezultatīvu sniegumu aizvadīja Džamāls Marejs, kurš guva 50 punktus, izdarīja sešas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām viņam piebalsoja Nikola Jokičs, bet 18 punkti Džeramija Granta kontā. “Jazz” sastāvā ar 44 punktiem izcēlās Donovans Mičels, kuram arī piecas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, Maiks Konlijs sameta 21 punktu, savukārt Rūdijs Gobērs guva 11 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Maču veiksmīgāk iesāka “Jazz” vienība, kas pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 28:18, bet tad “Nuggets” atspēlējās un otrās ceturtdaļas ievadā pārņēma vadību ar Torija Kreiga soda metieniem (40:39). Brīdi vēlāk jau Denveras komandai bija 10 punktu pārsvars (61:51).

Atsākoties otrajam puslaikam “Jazz” pietuvojās līdz 76:77, taču vadību atgūt nespēja. “Nuggets” līderis Marejs pēdējā ceturtdaļā guva 21 punktu un saglabāja savai komandai izredzes cīņā par otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!