Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" svētdien Rietumu konferences finālsērijas "play-off" spēles galotnē izrāva uzvaru pret Denveras "Nuggets", ar precīzu metienu izceļoties uzbrucējam Entonijam Deivisam.

Losandželosas "Lakers" basketbolisti ar rezultātu 105:103 (29:21, 31:29, 22:28, 23:25) izradījās pārāki arī otrajā sērijas mačā. Rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām ir 2-0.

"Lakers" vienība uzturēja pārsvaru gandrīz visu spēli, un otrajā ceturtdaļā tas arī sasniedza 16 punktus. Tomēr, kā tas bijis ierasts šajās izslēgšanas spēlēs, "Nuggets" basketbolistiem bija pa spēkam atspēlēt deficītu.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Entonijs Deiviss pretinieku soliņa priekšā trāpīja tālmetienu, panākot rezultātu 100:92. Taču "Nuggets" komandas līderis Nikola Jokičs guva deviņus punktus pēc kārtas, izvirzot savu komandu vadībā.

Abi basketbolisti vēl pa vienai reizei apmainījās ar precīziem metieniem no soda laukuma, kas ļāva Losandželosas komandai pēdējai tikt pie bumbas, esot zaudētājos ar viena punkta deficītu. "Lakers" precīzi izspēlēja sadarbību pēc bumbas ievadīšanas spēlē un Deiviss trāpīja tālmetienu, atskanot spēles beigu sirēnai.

"Lakers" labā 31 punktu guva Entonijs Deiviss, bet Lebrons Džeimss viņam piebalsoja ar 26 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Savukārt zaudētāju rindās 30 punktus guva Nikola Jokičs, kurš atdeva arī deviņas rezultatīvas piespēles. Džamals Marejs viņam izpalīdzēja, gūstot 25 punktus.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!