Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" ģenerālmenedžeris Tonijs Šepards bija priecīgs par līguma pagarināšanu ar latvieti Dāvi Bertānu, jo tā ilgu laiku bija kluba prioritāte, un viņš nākotnē būs svarīga sastāvdaļa uzvarošas vides veidošanai.

"Wizards" komanda svētdien oficiāli apstiprināja līguma pagarināšanu ar Bertānu. Jau vēstīts, ka ESPN ziņoja, ka latvietis noslēdzis jaunu piecu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 80 miljoni ASV dolāru (67,4 miljoniem eiro).

"Mēs esam bijuši diezgan nelokāmi, līguma pagarināšanu ar Dāvi uzskatot kā prioritāti, tāpēc esam sajūsmināti, ka izdevās šo mērķi sasniegt. Viņš būs daļa no uzvarošas vides veidošanas šajā komandā," kluba oficiālajā mājaslapā internetā citēts Šepards. "Viņš ir ne tikai elites metienu izdarītās, bet arī ir lielisks papildinājums mūsu kopienai. Mēs pagājušajā sezonā redzējām, kā viņš laukumā rada plašumu, kāds viņam ir basketbola IQ un kā viņa sāncensības gars viņu padara par ideālu sastāvdaļu mūsu spēles stilam."

Pats Bertāns bija priecīgs par līguma pagarināšanu, un viņš "Wizards" komandas garajā galā būs viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem, kas uzliks papildus atbildību.

"Mana ģimene un es esam ļoti lepni būt daļa no šīs pirmās klases organizācijas un pasaules klases pilsētas ar lieliskiem komandas biedriem, treneriem un līdzjutējiem," teica Bertans. "Visi šie faktori palīdzēja man pieņemt lēmumu pagarināt līgumu ar "Wizards". Tagad es nespēju sagaidīt, kad atgriezīšos laukumā un strādāt pie tā, lai kā komanda kļūdu labāka."

2019./2020. gada sezonā Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbu un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.
Tāpat Bertāns tālmetienus izpildīja ar 42,4% precizitāti, bet vidēji mačā viņš roku iemēģināja 8,7 reizes. Bertāns savu snaipera dotību dēļ arī piedalījās Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, izcīnīdams trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!