Foto: DELFI

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs arī tad, ja pēdējie mači sezonā būs vien dažas dienas pirms četrgades notikuma, trešdien atklāja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ģenerālsekretārs Andreass Zagklis.

Jaunā NBA sezona sāksies 22.decembrī, bet regulārās sezonas beigas plānotas 16.maijā. Sešas dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, kuras noslēgsies 22.jūlijā.

Covid-19 dēļ Tokijas olimpiskās spēles šogad tika pārceltas par gadu, saglabājot iepriekš nosprausto norises datumu - 23.jūlijs līdz 8.augusts. Zināms, ka Tokijā basketbola spēles sāksies 25.jūlijā.

"Vērtējot pagājušās sezonas noslēgumu Orlando, kā arī gaidāmās sezonas norisi, NBA un līgas spēlētāju asociācijai esam pieprasījuši tikšanos," pauda Zagklis. "Informējām abas puses par olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem un pašām olimpiskajām spēlēm."

Zagklis norādīja, ka kvalifikācijas turnīri ir pārcelti nedēļu uz priekšu, to norisi paredzot jūnija beigās.

"Domāju, ka uz olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem komandu rīcībā būs 85% no NBA spēlētājiem. Tāpat paredzam, ka līdz olimpiskajām spēlēm visas komandas jau būs noslēgušas NBA sezonu," piebilda FIBA ģenerālsekretārs.

Pirmo reizi NBA spēlētājiem olimpiskajās spēlēs ļāva piedalīties 1992.gadā Barselonā. Kopš tā laika ASV izlase uzvarējusi sešos no septiņiem olimpisko spēļu basketbola turnīriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!