Foto: FIBA

Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda "Rīga" piektdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā uzsāka Pasaules tūres finālposmu, triumfējot C apakšgrupā,

Latvijas komanda vispirms ar rezultātu 22:21 papildlaikā pieveica mājiniekus "Džida" basketbolistus, bet pēc tam ar rezultātu 18:16 apspēlēja Slovēnijas vienību "Piran".

Pirmās sēles ievadu nomāca ārkārtīgi daudz piezīmes, taču Kārlis Lasmanis ar pāris sarežģītiem caurgājieniem spēja panākt rezultātu 4:1. Mājinieki turējās pretim, bet četrus punktus īsā laika perioda sakrāja Nauris Miezis, panākdams 8:5.

Laukuma saimnieku rindās veiksmīgi spēlēja Nebojsa Kilijans, kurš sadeldēja deficītu līdz minimumam (8:7), bet Nemanja Draskoviča tālmetiens jau panāca vadību "Džidai" – rezultāts 9:11.

Pāris svarīgus tālmetienus realizēja Miezis, bet pēc precīza Kilijana metiena deficīts jau bija 14:18. Turklāt 38 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc Kilijana metiena bumba vairākas reizes atsitās pret stīpu līdz atkal iekrita grozā – rezultāts 16:20.

Tomēr "Rīga" teju neticami izglābās. Trīs punktus guva Edgars Krūmiņš, mājinieki kļūdījās, bet papildlaiku ar divsoli izrāva Nauris Miezis. Draskoviča metiens pamatlaika beigās izrādījās neprecīzs.

Papildlaiku ar pagalam neprecīzu tālmetienu uzsāka Kilijans, bet "Rīgas" labā no groza apakšas izcēlās Lasmanis un Miezis, nodrošinot vieniem no turnīra favorītiem sarežģītu uzvaru ar rezultātu 22:21.

Nauris Miezis guva desmit punktus, Kārlis Lasmanis pievienoja sešus punktus, Edgara Krūmiņa kontā četri "ači", bet Agnis Čavars atzīmējās ar diviem punktiem.

Savukārt otrajā spēlē latviešiem nekrita tālmetieni, lielāko daļu spēles pavadot iedzinēju lomā. Gašpers Ovniks ar precīzu metienu vienubrīd jau panāca rezultātu 9:15, bet Čavara un Lasmaņa metieni sadeldēja deficītu līdz 14:15.

Precīzs Krūmiņa tālmetiens ļāva atgūt vadību (17:15), bet spēles izskaņā Latvijas vienība nospēlēja labi aizsardzībā, uzvarot ar 18:16.

Lasmanis guva astoņus punktus, Krūmiņš un Miezis – pa četriem, un Čavars pievienoja vēl divus.

Tādējādi "Rīga" ar divām uzvarām divās spēlēs uzvarēja C apakšgrupā.

Tā kā ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas, otra ceturtdaļfināliste grupā noskaidrosies "Jeddah" un "Piran" cīņā pusvienpadsmitos vakarā.

Turnīrā startē 12 komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās pa trim vienībām. Ceturtdaļfinālā C grupas pārstāves tikies ar A grupu, kuru pārstāv "Liman" (Serbija; 1.), "Ub" (Serbija; 8.) un "Ulanbaatar" (Mongolija; 9.) komandas.

"Rīga" nākamajā kārtā tiksies ar "Ub" vienību, kura cīņā par pirmo vietu grupā piekāpās tautiešiem "Liman" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!