Foto: AFP/Scanpix/LETA

Liepājnieks Kristaps Porziņģis tuvākajā laikā varētu saņemt "zaļot" gaismu pilnvērtīgiem treniņiem un dažu nedēļu laikā atgriezties laukumā, prognozē viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Pagājušās sezonas NBA "play off" pirmajā mačā augustā Porziņģis guva meniska traumu, bet operācija veikta 10. oktobrī. Decembra vidū Porziņģis atsāka bezkontakta treniņus kopā ar komandu, un dosies kopā ar "Mavericks" izbraukumā, lai turpinātu treniņus kopā ar vienību. Pilnvērtīgus treniņus liepājnieks gan nav atsācis.

"Viņš visu laiku progresē. Šobrīd esmu pārliecināts, ka runa ir par nedēļām, ne mēnešiem. Bet tas ir arī viss, ko varu pateikt," sacīja Kārlails. Porziņģis ir devies kopā ar komandu izbraikumā, lai aizvadītu treniņus ar visu vienību. "Viņš divas dienas jau ir spēlējis. Viņš spēlēja "divi pret divi", vakar arī "četri pret četri" variantā. Viņš izskatījās ļoti labi."

"Viņam tomēr vēl ir ceļš ejams. Mums jācenšas nodrošināt viņam pēc iespējas vairāk pilnvērtīgu treniņu, jo ar tiem būs arviem grūtāk spēļu grafika dēļ. Viņš mums ir vajadzīgs, par to vispār nav divu domu," piebilda Kārlails.

"Mavericks", spēlējot bez Porziņģa, piektdien ar 115:138 zaudēja NBA čempioniem Losandželosas "Lakers", piedzīvojot otro neveiksmi divos mačos. "Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Luka Dončičs, bet pa 17 punktiem guva Džošs Ričardsons un Trejs Burks. "Lakers" sastāvā pieci basketbolisti katrs guva vairāk pa 10 punktiem – 28 punkti Entonijam Deivisam, pa 22 punktiem Lebronam Džeimsam un Montreclam Harelam, 18 punkti Denisam Šrēderam, bet 13 punkti Kailam Kuzmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!