Foto: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vērsusies pie Veselības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas ar aicnājumu pēc iespējas ātrāk pret Covid-19 saslimšanu vakcinēt augstākā līmeņa sportistus, vēsta LBS mājaslapa internetā.

Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils" šobrīd nevar aizvadīt spēles, jo trīs spēlētājiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, līdz ar to visa komanda atrodas pašizolācijā. Pagājušās nedēļas nogalē jau nenotika viena "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas spēle ar "Ventspils" dalību, kā arī atcelta piektdien, 15. novembrī, paredzētā spēle.

22. janvārī paredzētā "Ventspils" spēle ar BK "Ogre" varēs notikt, ja nākamnedēļ paredzētie atkārtotie testi būs negatīvi, norāda Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks. "Paldies klubiem par atbildīgo rīcību, ievērojot noteikumus – šāda attieksme līdz šim palīdzējusi ierobežot infekcijas izplatīšanos basketbola vidē un, ceru, dos iespēju turpināt sacensības."

"Vienlaikus ir pilnīgi skaidrs, ka inficēšanās risku līdz minimumam samazinās tikai vakcinācija. Saprotamu iemeslu dēļ profesionālo sportistu vakcinēšana netiek uzskatīta par valsts prioritāti, tomēr situācijā, kad vakcinācijas procesā Latvijā netiek izmantotas visas jau esošās iespējas, Basketbola savienība oficiālā vēstulē aicinājusi Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju nodrošināt iespēju pēc iespējas ātrāk vakcinēt Latvijas augstākā līmeņa klubu spēlētājus pret Covid-19 infekciju. Esam pārliecināti, ka basketbolistu piemērs palīdzēs mazināt aizspriedumus un sekmēs raitu turpmāko vakcinācijas procesa norisi," uzsver Janičenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!