Latvijas basketbola klubs "Ventpils" parakstījis līgumu ar ASV spēlētāju Vilu Reimenu, piektdien ziņo vienība.

Kurzemes klubs ziņo, ka līgums ar Reimenu parakstīts līdz šīs sezonas beigām.

Pagājušajā gadā 23 gadus vecais Reimens absolvēja Kolgeitas universitāti ASV. Studentu basketbola karjeras laikā vidēji spēlē gūti 13,7 punkti un savāktas 6,7 atlecošās bumbas.

Šo sezonu Reimens iesāka "Tartu Universitāte" komandā, kas viņam līdz šim bijusi pirmā profesionālā basketbolista pieredze. Reimens "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgā (LIBL) astoņās spēlēs caurmērā iekrāja 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Vēlāk basketbolists devās uz Vācijas bundeslīgas vienību "Gottingen", bet tagad jau nonācis "Ventspils" paspārnē. Tieši šo Vācijas komandu janvārī pastiprināja Latvijas izlases basketbolists un bijušais ventspilnieks Rihards Lomažs.

"Vilu, kā potenciālo "Ventspils" komandas basketbolistu mēs izskatījām jau labu laiciņu pirms sezonas sākuma, tieši tajā brīdī, kad mūsu kluba nākotne bija tādās kā krustcelēs. Tajā brīdī nevarējām sniegt konkrētas atbildes uz jautājumiem, kas interesēja sportistu, tāpēc vienoties līdz galam neizdevās. Sezonas pirmo pusi spēlējām apzinoties, ka būs nepieciešams papildinājums spēka uzbrucēja vai centra pozīcijās," ceļu līdz līguma parakstīšanai ar amerikāni ieskicē kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

"Tādu, savu iespēju robežās, arī meklējām, līdz radās iespēja izmantot situāciju Vācijā un noslēgt līgumu ar Vilu līdz sezonas beigām. Ceram, ka būsim konkurētspējīgāki aizsardzībā un vēl ātrāki uzbrukumā," piebilst Pleinics.

Reimens ventspilnieku rindās debitēs sestdienas spēlē izbraukumā pret "Latvijas Universitātes" komandu.

Šobrīd "Ventspils" komanda turnīra tabulā ieņem otro vietu, 14 spēlēs izcīnot desmit uzvaras.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6. decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!