Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs pirmdien Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns palīdzēja Vašingtonas "Wizards" pārspēt pagājušās sezonas čempionvienību Losandželosas "Lakers", savukārt Kristaps Porziņģis nepiedalījās Dalasas "Mavericks" uzvarā, bet Rodions Kurucs netrāpīja metienus Hjūstonas "Rockets" zaudējumā.

"Wizards" basketbolisti ar rezultātu 127:124 pagarinājumā pārspēja Losandželosas "Lakers", kas pērn kļuva par NBA čempioniem.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot divus tālmetienus (2/7) un abus soda metienus (2/2), bet aizmeta garām abus divpunktu metienus (0/2). Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes, spēli noslēdzot ar +/- koeficientu -9.

"Wizards" rindās Bredlijs Bīls guva 33 punktus, bet 32 punktus pievienoja Rasels Vestbruks, kurš izcīnīja arī 14 atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. "Lakers" rindās 31 punktu un 13 rezultatīvas piespēles iekrāja Lebrons Džeimss, 26 punktus pievienoja Montrezls Herels, bet 21 punkts Kenteiviosa Kaldvela Poupa kontā.

Visu otro un trešo ceturtdaļu "Wizards" bija iedzinējos, taču trešās ceturtdaļas beigu daļā deficītu izdevās sadeldēt. Savukārt ceturtajā ceturtdaļā Vašingtonas komanda turpināja spēlēt ļoti veiksmīgi. Vispirms Bertāns ar tālmetienu deficītu samazināja līdz 87:88, bet vēlāk latvietis ar trīspunktu metienu panāca jau 102:94. "Lakers" tomēr spēja atspēlēties un izlīdzināt rezultātu 115:115, ievedot spēli pagarinājumā.

Pagarinājumā atkal "Wizards" izvirzījās vadībā, un sīvā cīņā spēli noveda līdz uzvarai. Turklāt Bertāns piespēlēja Vestbrukam, kad viņš guva savas komandas 127. punktu un pielika punktu mačam. Pēdējie "Lakers" spēlētāju metieni bija nesekmīgi.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 102:92 pieveica Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis šo spēli izlaida muguras lejasdaļas sasprindzinājuma dēļ, taču, visticamāk, "Mavericks" latvieti pietaupīja, jo arī otrdien komandai jāaizvada spēle, tiekoties ar Bostonas "Celtics".

Aizvadītajā mačā "Mavericks" rindās 29 punktus guva Tims Hārdavejs, Luka Dončičs izcēlās ar 21 punkti, Džeilenam Bransonam izdevās gūt 19 punktus, bet Džoša Ričardsona kontā 17 punkti. "Grizzlies" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Dža Morants, bet 11 punktu un 15 atlēkušās bumbas iekrāja Jons Valančūns.

"Mavericks" turpina dzīšanos pakaļ NBA izslēgšanas spēļu zonai, un šobrīd ar 14 uzvarām 29 spēlēs pakāpusies uz devīto vietu Rietumu konferencē.

Citā spēlē latvietis Rodions Kurucs punktus neguva, bet viņa pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" ar rezultātu 100:120 zaudēja Čikāgas "Bulls".

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā aizmeta garām abus izpildītos tālmetienus. Viņš izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un spēli pabeidza ar +/- koeficientu +5.

"Rockets" rindās rezultatīvākais bija Deivids Nvaba, kurš guva 22 punktus, bet pa 15 punktiem guva Džons Vols un Danuels Hauss. Uzvarētājiem 24 punktus guva Kobijs Vaits, bet 21 punkts Zaka Levīna kontā.

"Bulls" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva drošu pārsvaru (22:7), bet otrajā ceturtdaļā "Rockets" atspēlējās un uz brīdi izvirzījās vadībā, taču spēles turpinājums bija neveiksmīgs. Čikāgas komanda pārliecinoši kontrolēja spēli un noveda to līdz uzvarai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!