Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) ceturtdien noslēdzās maiņu darījumu termiņš, un vairākas komandas ieguva pastiprinājumus savam sastāvam, tostarp arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks".

"Mavericks" vienība no Ņūorleānas "Pelicans" ieguva tālmetienu speciālistu Džonatanu Rediku, kurš NBA aprindās pazīstams ar vārdu Džejdžejs. Rediks kopā ar Nikolu Meli uz Dalasu devās pret Džeimšu Džonsonu, Vesu Ivundu un NBA drafta otrās kārtas izvēli.

Šī Redikam individuālajā ziņā ir vājākā sezona teju visas karjeras laikā, un viņš vidēji izcēlies ar 8,7 punktiem, realizējot 36,4% tālmetienu. Vēl pagājušajā sezonā viņš "Pelicans" sastāvā guva 15,3 punktus un trāpīja 45,3% tālmetienu.

Džonsons šajā sezonā "Mavericks" rindās izcēlās ar 5,7 punktiem, Ivundu guva 2,1 punktu, bet Meli "Pelicans" rindās vidēji guva divus punktus.

Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Dāvis Bertāns, ceturtdien aizmainīja Troju Braunu junioru un Moricu Vāgneru pret līdzšinējiem Čikāgas "Bulls" spēlētājiem Čendleru Hatčisonu un Danielu Geifordu. Hatčisonam vēl ir spēkā iepriekš noslēgtais divu gadu līgums, bet Geifords var cerēt, ka pēc šīs sezonas sadarbība ar viņu tiks turpināta. Hatčisons šosezon septiņās spēlēs vidēji guvis 1,9 punktus un izcīnījis 2,9 bumbas zem groziem, bet Geifords 31 spēlē vidēji laukumā pavadījis 12,4 minūtes, tajās caurmērā izceļoties ar 4,7 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām. Brauns juniors 21 spēlē vidēji guvis 4,3 punktus un izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas, bet Vāgners piedalījies 25 mačos, caurmērā atzīmējoties ar 7,1 punktu un 2,9 bumbām zem groziem.

"The Athletic" žurnālists Freds Kacs savā "Twitter" kontā vēsta, ka Hatčisona un Geiforda atalgojums atbilst Brauna juniora algai, kā rezultātā "Wizards" uz Vāgnera rēķina ietaupījusi 2,1 miljonus ASV dolāru algu griestos.

Vēlāk Vagners citā maiņas darījumā nonāca Čikāgas "Bulls".

Maiami "Heat" savu sastāvu pastiprināja ar Viktoru Oladipo, kurš šajā sezonā no Indiānas "Pacers" tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets". "Rockets" vienība par viņu ieguva Keliju Oliniku, Eiveriju Bredliju un drafta izvēļu apmaiņas tiesības.

Oladipo šajā sezonā vidēji guva 20,8 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,7 rezultatīvas piespēles. Oliniks vidēji izcēlās ar 10 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet Bredlijs guva 8,5 punkts.

Savukārt Orlando "Magic" aizmainīja trīs savus vadošos spēlētājus, sākot komandas pārbūvi. Prom devās Nikola Vučevičs, Evans Furnjē un Ārons Gordons.

Vucevičs kopā ar Alu Faruku Aminu devās uz "Bulls" vienību. "Magic" šajā maiņas darījumā ieguva Vendelu Kārteru junioru un divas pirmās kārtas izvēles kādā no nākamo gadu draftiem. Divu Zvaigžņu spēļu dalībnieks Vucevičs šosezon vidēji spēlē guvis 24,5 punktus un izcīnījis 11,8 atlēkušās bumbas. Pēc šīs sezonas viņam vēl būs spēkā iepriekš parakstītais četru gadu līgums par kopējo summu 100 miljoni ASV dolāru.

Citā darījumā Orlando vienība apmaiņā pret Furnjē ieguvusi vairākas otrās kārtas drafta izvēles. Furnjē šosezon vidēji spēlē guvis 19,7 punktus un 3,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, aizvadot savu labāko sezonu NBA.

Visbeidzot Gordons devās uz Denveras "Nuggets", bet "Magic" sastāvā tagad spēlēs Gerijs Heriss un Ārdžejs Hemptons. Orlando vienība ieguva arī 2025. gada pirmās kārtas drafta izvēli.

Gordons šosezon vidēji guva 16,6 punktus un izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, savukārt Heriss izcēlās ar 9,7 punktiem, bet Hemptons savā NBA debijas sezonā 9,3 minūtēs met 2,6 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!