Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viens no Dalasas "Mavericks" līderiem Kristaps Porziņģis veltīja atzinīgus vārdus Sanantonio "Spurs" uzvaru nesošā metiena autoram Demāram Derouzanam un uzsvēra, ka šādi momenti tikai pierāda, cik grūti tikt pie uzvaras NBA mačos.

Porziņģis svētdien NBA spēlē guva 31 punktu un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, bet tas neglāba "Mavericks" no zaudējuma Teksasas komandu duelī cīņā pret "Spurs" (117:119). Porziņģim tas bija trešais "double double" pēc kārtas, bet pēdējo minūti liepājnieks noraudzījās no soliņa, jo bija jau sapelnījis sešas personiskās piezīmes.

74 sekundes pirms mača beigām Porziņģis pārkāpa noteikumus pret Derouzanu, kurš ar 2+1 gājienu panāca 117:113 "Spurs" labā, bet liepājniekam tā bija sestā piezīme un viņš atstāja laukumu. Porziņģa prombūtnē pēdējās minūtes līdera nastu vienatnē nācās nest Lukam Dončičam, kurš arī panāca neizšķirtu 117:117. Tomēr pēdējo vārdu spēlē teica Derouzans, kurš 0,5 sekundes pirms spēles beigām realizēja pustālo metienu.

"Smags zaudējums. Gribējās būt laukumā (izšķirošajā brīdī). Mums bija iespēja. Bet Demārs trāpīja izcilu metienu. Cepuri noņemu viņa priekšā, un tas tikai parāda, cik grūti ir uzvarēt NBA spēli," pēc neveiksmes sacīja Porziņģis.

Porziņģim piekrīt cits "Mavericks" līderis Dončičs, kurš augsti novērtēja Derouzana metienu. "Viņš izdarīja velnišķīgi labu metienu. Viņu labi sedza, bet viņš tomēr pamanījās izdarīt tādu ellīgi labu metienu."

"Smags zaudējums, vilšanās. Mums bija labi spēles nogriežņi, bet NBA ir līga, kurā tev ir jāspēlē visas 48 minūtes, bet mēs to šodien neizdarījām. Jā, mums beigās bija labs izrāviens, bet ir grūti, ja centies uzvarēt tikai ar šādiem izrāvieniem. Tāpēc ir vilšanās," sacīja "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

NBA regulārajā sezonā "Mavericks" atlikušas 20 spēles. Porziņģa pārstāvētā komanda pagaidām NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kas dod tiesības piedalīties "play off" kvalifikācijā. Savukārt sestā vieta dod tiesības pa tiešo uzreiz spēlēt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, un šo vietu Rietumu konferencē pagaidām ieņem Portlendas "Trail Blazers", kurai ir par divām uzvarām vairāk nekā Dalasas vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!