Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/"ViA") savā laukumā otro reizi pēc kārtas pieveica "Liepāju", panākot izšķirošo piekto sērijas spēli.

"Valmiera Glass"/"ViA" pieveica "Liepāju" ar 79:75 (22:21, 19:23, 24:15, 14:16).

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva 2-2.

Lielāko cīņas daļu vadībā bija mājinieki, kuriem šī bija "būt vai nebūt" spēle. Lielākais pārsvars - deviņi punkti - tika panākts trešās ceturtdaļas beigās un vairākkārt ceturtajā ceturtdaļā.

Mājinieku rindās Edmunds Elksnis sakrāja 20 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Klāvs Dubults tika pie 14 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet Valters Liepiņš - pie 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Viesu rindās Renārs Birkāns sakrāja 20 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, Guntim Sīpoliņam un Iļjam Gromovam - "double-double" - attiecīgi 15 punkti un desmit zem groziem izcīnītas bumbas un 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Roberts Blumbergs.

Sērijas izšķirošā spēle notiks piektdien Liepājā.

Sērijas pirmajā mačā Liepājā mājinieki svinēja uzvaru ar 90:77, otrajā uzvarēja viesos ar 80:73, bet trešajā savā laukumā piekāpās ar 77:85, sērijā līdz trim uzvarām esot vadībā ar 2-1.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar pamatturnīra spēcīgāko klubu "VEF Rīga".

Abas komandas šosezon piecas reizes jau tikās Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, četrās no tām uzvaru svinot liepājniekiem. Valmieras komanda vienīgo uzvaru svinēja ar rezultātu 73:69, bet pārējās spēlēs zaudēts ar attiecīgi, 86:88, 72:79, 72:89 un 62:93.

Otrā ceturtdaļfināla pārī ceturtdien "Latvijas Universitāte" uzņems "Ogri". Šajā sērijā ir 2-1 ogrēniešu labā.

Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Ventspili", kas Latvijas-Igaunijas līgā izcīnīja otro vietu Latvijas grupā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!