Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs otrdien, 4. maijā, pie uzvarām tika Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" un Rodiona Kuruca pārstāvētā Milvoku "Bucks", abiem latviešiem gan laukumā nedodoties.

Porziņģis turpina ārstēt kājas savainojumu un nav zināms, kad viņš varētu atgriezties laukumā. Liepājnieks nebija iekļauts savas komandas pieteikumā, bet "Mavericks" ar 127:113 (30:39, 33:15, 35:23, 29:36) pieveica Maiami "Heat".

Izcilu maču "Mavericks" rindās aizvadīja Tims Hārdevejs juniors, kurš realizēja desmit tālmetienus un kopā guva 36 punktus. Luka Dončičs bija tuvu kārtējam "triple double", gūstot 23 punktus, izcīnot 12 atlēkušās bumbas un izdarot astoņas rezultatīvas piespēles. "Heat" rindās pa 19 punktiem guva cits slovēnis Gorans Dragičs un Dankans Robinsons.

Citā mačā "Bucks" ar 124:118 (34:33, 32:25, 26:36, 32:24) pieveica Bruklinas "Nets". Kurucs spēlē pret savu bijušo komandu bija "Bucks" pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Lieliski "Bucks" rindās atkal darbojās komandas līderis Jannis Adetokunbo, kurš guva 36 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Džrū Holidejs guva 23 punktus, izdarīja desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Kriss Midltons guva 23 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. "Nets" no zaudējuma neglāba "punktu mašīnas" Kailijs Īrvings un Kevins Durants. Īrvings guva 38 punktus, bet Durants izcēlās ar 32 punktiem, deviņām atlēkušām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!