Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" svētdien Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas septītajā spēlē piekāpās Losandželosas "Clippers" vienībai, sērijā zaudējot ar rezultātu 3-4.

"Mavericks" sērijas pēdējā spēlē atzina "Clippers" pārākumu ar rezultātu 111:126 (38:35, 24:35, 23:30, 26:26).

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 42 minūtes, kurās liepājnieks sakrāja 16 punktus (6/7 divpunktu metienos, 0/5 trīspunktu metienos, 4/4 soda metienos), 11 atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ļoti rezultatīvā gultnē. Jau pirmajā ceturtdaļā 19 punktus guva Luka Dončičs, kuram pēc pirmā puslaika bija 29 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Slovēnis ļoti daudz spēlēja ar bumbu savās rokās, uzbrukumā veiksmīgi vadot "Mavericks" centienus uzvarēt sēriju. Pie savām iespējām tika arī Porziņģis, kurš, trāpīgi kustoties bez bumbas, trīs reizes uzbrukumu noslēdza soda laukumā, kā arī trāpīja pāris pustālos metienus, puslaiku noslēdzot ar 12 "ačiem".

Lai gan Dalasas komanda pirmo ceturtdaļu uzvarēja, gandrīz visas nākamās 12 minūtes tā pavadīja iedzinēju lomā. "Clippers" vienība bez lielām problēmām apspēlēja "Mavericks" basketbolistu zonas aizsardzību, kā arī ar 63% precizitāti realizēja metienus no spēles, puslaikā sakrājot 70 punktus.

"Mavericks" komandai padevās trešās ceturtdaļas ievads, pēc Porziņģa pustālā metiena ātrajā uzbrukumā panākot vadību 81:76. Tam gan sekoja ilgstošs "sausuma" periods uzbrukumā, mājiniekiem – īpaši Kavai Lenardam un Terensam Mannam – pietiekami bieži tiekot galā aizsardzībā ar Dončiču. Savukārt tieši pretējais notika otrā laukuma pusē – "Clippers" veica izrāvienu 21:2, pirms pēdējās ceturtdaļas izvirzoties stabilā vadībā.

Apsīkstot rezultativitātei, "Clippers" pārsvarā paļāvās uz Lenardu, kurš ceturtās ceturtdaļas sākumā guva astoņus punktus un atdeva vairākas labas piespēles. Savukārt Dončičs – pēc izcilā snieguma spēles ievadā – vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija atzīmējies vien ar astoņiem punktiem puslaikā. Taču tad "Mavericks" zvaigznei izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas pret sīksto Lenardu, viesiem pietuvojoties līdz 107:114. Tūlīt pat gan precīzi no distances meta Redžijs Džeksons un Markuss Moriss, praktiski nodrošinot laukuma saimniekiem uzvaru.

Zaudētāju rindās Dončičs sakrāja 46 punktus un 14 rezultatīvas piespēles, bet Dorians Finijs-Smits atzīmējās ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem. Uzvarētāju labā Kavai Lenards guva 28 punktus, savāca desmit atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet Pols Džordžs guva 22 punktus un izdalīja desmit piespēles.

Losandželosas komanda jau otrdien turpinās izslēgšanas spēles, viesos aizvadot pirmo Rietumu konferences pusfināla kārtas spēli pret regulārās sezonas čempioni Jūtas "Jazz" vienību. Jūtas klubs pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Memfisas "Grizzlies" vienību.

Savukārt Kristaps Porziņģis pirmo reizi NBA karjerā piedalījies savas komandas sezonas pēdējā spēlē. Izslēgšanas spēlēs latvietis vidēji mačā atzīmējās ar 13,1 punktiem un 5,4 atlēkušajām bumbām, bet regulārās sezonas laikā caurmērā spēlē sakrāja 20,1 punktus un 8,9 atlēkušās bumbas.

Pērn emocijām bagātā sērijā starp "Mavericks" un "Clippers" komandām ar rezultātu 4-2 uzvarēja Losandželosas vienība, kura dalasiešus pieveica pēdējās divās spēles pēc kārtas. Porziņģis pirmajā spēlē sakrāja divas tehniskās piezīmes, par ko tika izraidīts no mača, bet pēc trešās spēles vairs nedevās laukumā labā ceļgala meniska savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!