Basketbola treneris Mārtiņš Zībarts turpmāk vadīs Grieķijas kluba Pirejas "Olympiakos" sieviešu komandu, informē vienība.

"Olympiacos" klubs sieviešu basketbola komandu atjaunoja 2015. gadā, tai Grieķijas čempionātā triumfējot pirmās piecas sezonas pēc kārtas. Savukārt šosezon komandai nācās atzīt seno konkurentu Atēnu "Panathinaikos" pārākumu.

"Esmu priecīgs kļūt par "Olympiacos" ģimenes locekli un pateicīgs tikt pie iespējas leģendārā klubā. Pēdējos gados esmu bijis pretiniekos "Olympiacos" komandai Eiropas kausā un Eirolīgā. Šīs spēles un "Olympiacos" entuziastiskos līdzjutējus atceros ļoti labi," mājaslapā citēts Zībarts, kurš pauda vēlmi ar savām zināšanām palīdzēt komandai sasniegt savus mērķus.

Aizvadītajā sezonā Zībarts strādāja sieviešu basketbola komandā "Kolibri", kā arī palīdzēja veidot Gulbenes novada basketbola sistēmu.

Speciālists sava trenera gaitas sāka 1996. gadā basketbola klubā "Kolibri", no 1998. līdz 2008. gadam strādājot ar 1990.-1991. gadā dzimušajām meitenēm.

Profesionālajā klubu basketbolā viņš strādājis gan ar vīriešu, gan sieviešu komandām, trenējot "Barons"/LMT, "Latvijas Universitāte", "Ventspils", Vladivostokas "Spartak-Primorje", Sanktpēterburgas "Spartak" un Kurskas "Dinamo" komandas.

Zībarts 2016./2017. gada sezonā, esot galvenā trenera Luka Mondelo palīgs, palīdzēja Kurskas "Dinamo" vienībai triumfēt FIBA Eirolīgā. Pēc tam viņš turpmākās trīs sezonas vadīja Latvijas klubu "TTT Rīga".

2018./2019. gada FIBA Eirolīgas sezonā Zībarta vadītā TTT komanda tieši bija vienā apakšgrupā ar Pirejas vienību, izbraukumā to pieveicot ar rezultātu 70:51, bet mājās uzvarot ar 70:44.

No 2015. līdz 2019. gadam Zībarts bija Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris. Viņa vadībā izcīnīta sestā vieta 2017. gada Eiropas čempionātā, kas ļāva vienībai debitēt Pasaules kausā, tajā gadu vēlāk ieņemot 13. vietu. Savukārt 2019. gada Eiropas čempionātā tika ieņemta 11. pozīcija.

Patlaban Zībarts ir Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Gundara Vētras asistents.

Zībarts veiksmīgi vadījis arī jaunatnes izlases – viņa vadībā 2006. gadā otrā vieta Eiropas U-16 čempionāta B divīzijā, 2008. gadā pirmā vieta Eiropas U-18 čempionāta B divīzijā un 2010. gadā trešā vieta Eiropas U-20 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!