Foto: AP/Scanpix/LETA

Milvoki "Bucks" basketbolisti ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences piektajā spēlē ar rezultātu 123:112 pārspēja Atlantas "Hawks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-2.

Abas komandas šajā mačā spēlēja bez saviem līderiem – "Bucks" vienībai nācās iztikt bez Jaņņa Adetokunbo, kurš savainoja ceļgalu iepriekšējā mačā, bet otrajā spēlē pēc kārtas nepiedalījās "Hawks" zvaigzne Trejs Jangs.

"Bucks" uzvaru nodrošināja pamatsastāva iespaidīgais sniegums. 33 punktus guva Brūks Lopess, ar 26 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un astoņām piespēlēm izcēlās Kriss Midltons, Džrū Holidejs iekrāja 25 punktus un 13 atlēkušās bumbas, bet Bobijs Portiss guva 22 punktus. Vēl no pamatsastāva spēlētājiem Pīdžejs Takers guva piecus punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Spēlētāji no rezervistu soliņa "Bucks" komandai deva tikai 12 punktus.

"Hawks" rindās 28 punkti Bogdana Bogdanoviča kontā, pa 19 punktiem guva Džons Kolinss un Danilo Galināri, bet 17 punkti Lū Viljamsa kontā.

"Hawks" basketbolisti šajā mačā ne reizi nebija vadībā, un viņi ātri nonāca lielos iedzinējos. Pirmā puslaika izskaņā izdevās pietuvoties līdz deviņu punktu deficītam (59:65), bet spēles otrajā pusē "Bucks" atkal atjaunoja drošu pārsvaru un pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā līdz mača beigām.

"Bucks" komandai naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika varēs nodrošināt sev vietu NBA finālā, kurā jau iekļuvusi Fīniksas "Suns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!