Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs savu karjeru turpinās Eiropā un pievienojies Serbijas klubam Belgradas "Partizan NIS", vēsta kluba paziņojums savā mājaslapā internetā.

Kurucs ar "Partizan NIS" noslēdzis divu gadu līgumu. Kalnīša līgumā ar "Partizan" esot iekļauts punkts, kas viņam piedāvājuma gadījumā ļautu atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Viņš kļuvis par komandas ceturto pastiprinājumu šajā starpsezonā.

Belgradas komanda nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eiropas kausa izcīņā, Serbijas čempionātā un Adrijas līgā (ABA).

23 gadus vecais Kurucs šo sezonu iesāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bruklinas "Nets" , bet janvāra vidū viņš maiņas darījumā, kurā bija iesaistīta līgas superzvaigzne Džeimss Hārdens, nonāca "Rockets" vienībā. "Nets" komandā viņš šosezon paguva aizvadīt piecus mačus, bet "Rockets" sastāvā bija laukumā 11 dueļos. Pēc tam citā darījumā nonāca Milvoki "Bucks", kas sezonas izskaņā viņu atskaitīja no sastāva.

Šajā sezonā viņš piedalījies 21 spēlē, kurā vidēji laukumā pavadījis sešas minūtes, vidēji gūstot 1,5 punktus un izcīnot 1,1 atlēkušo bumbu.

NBA Kurucs trīs sezonu laikā nospēlēja 131 spēlē, kurā vidēji laukumā pavadīja 16 minūtes un izcēlās ar sešiem punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam viņš nonāca Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam, kuru vēlāk "Nets" izpirka. ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists savā pēdējā sezonā Eiropā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!