Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Fīniksas "Suns" ceturtdien izcīnīja otro uzvaru finālsērijā pret Milvoku "Bucks" komandu.

"Suns" basketbolisti mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 118:108 (26:29, 30:16, 32:33, 30:30), sērijā panākot 2-0.

"Bucks" vienība pirmajā ceturtdaļā guva 20 punktus soda laukumā, uz ko Fīniksas basketbolisti atbildēja ar astoņiem trāpītiem trīspunktu metieniem, bet nevienu punktu no groza apakšas. Viesi pēc 12 minūtēm bija vadībā ar rezultātu 29:26, tomēr "Suns" vienība, tuvojoties puslaika pārtraukumam, vadību pārņēma.

Otrā puslaika ievadā laukuma saimnieki attīstīja pat 15 punktu lielu pārsvaru, taču prettriecienu deva "Bucks" vienības līderis Jannis Adetokunbo, ceturtdaļas laikā gūstot 20 punktus. Milvoku komanda pēdējā ceturtdaļā pāris reizes pietuvojās līdz sešu punktu deficītam, bet mājinieki allaž spēja rezultatīvi atbildēt, noturot vadību spēlē.

"Suns" kluba labā 31 punktu guva Devins Bukers, bet ar 27 punktiem atzīmējās Mailss Bridžess. Bukers vienības labā realizēja septiņus tālmetienus, bet viņa pārstāvētā komanda kopā trāpīja 20 no 40 trīspunktniekiem.

Viesu rindās ar 42 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās Adetokunbo, kuram šī ir otrā spēle pēc konferences finālsērijā pārciestā ceļgala savainojuma.

Abas komandas sērijas trešo maču aizvadīs pirmdien Milvokos

Fīniksas klubs līdz šim piedalījies NBA finālsērijās 1976. un 1993. gadā. Abās sērijās "Suns" vienība tā arī netika pie iespējas atrasties vadībā. Savukārt "Bucks" komanda triumfējusi 1971. gada finālsērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!