Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Latvijas basketbola izlase ceturtdien uzvarēja arī pēdējā 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas posma spēlē, "Arēnā Rīga" sagraujot Baltkrievijas valstsvienību.

Laukuma saimnieki bija pārāki ar rezultātu 83:60 (20:15, 23:20, 24:16, 16:9).

Latvijas valstsvienība ar četrām uzvarām četrās spēlēs uzvarēja Rīgā organizētajā apakšgrupā, bet Baltkrievijas un Rumānijas izlases piektdien sadalīs otro ceļazīmi uz kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu. Rumāņiem šajā spēlē būs nepieciešams panākums vismaz ar piecu punktu pārsvaru.

Par rezultativitāti spēles ievadā atbildīgi bija aizsargi. Pirmos piecus komandas punktus guva Kristers Zoriks, bet trīs tālmetienus pirmajā ceturtdaļā trāpīja Dairis Bertāns. Baltkrievijas izlase gan diži neatpalika, Artūra Strautiņa soda metieniem desmitminūtes izskaņā panākot piecu punktu pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas ievadā +10 sagādāja Mareks Mejeris, kurš īsā laika sprīdī centās izpildīt divus efektīgus bumbas triecienus grozā no augšas. Liepājniekam pirmais piegājiens sanāca, bet ar otro mēģinājumu viņš tika pie diviem soda metieniem. Puslaika izskaņā septiņus punktus ātri guva Artis Ate, bet pietiekami rezultatīvi bija arī viesi, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties 43:35.

Bendžamins Pāvels Dodo un Vladislavs Blizņuks otrā puslaika ievadā pat panāca 43:40, taču Kristera Zorika rezultatīvas piespēles un aktīvā Andreja Gražuļa spēle ļāva pārsvaru atkal palielināt. Veiksmīgs spēles nogrieznis mājiniekiem sanāca tieši ceturtdaļas izskaņā, kad Mejeris ar vēl vienu "slam dunk" un metienu no tuvas distances nodrošināja jau 16 punktu pārsvaru.

Spēles pēdējās minūtēs Gražulis papildināja punktu ražu savā karjeras rezultatīvākajā mačā izlases sastāvā, bet ar otro oficiālo spēli izlases sastāvā atzīmējās Rinalds Mālmanis, kurš piecās minūtes punktus neguva.

Gražulis sakrāja 22 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, četri tālmetieni palīdzēja Dairim Bertānam tikt pie 12 punktiem, bet pa desmit punktiem guva Dāvis Bertāns un Mareks Mejeris.

Viesu rindās pa 15 punktiem sakrāja Romāns Rubinšteins un Andrejs Stabrovskis. Baltkrievijas izlase spēli aizvadīja bez sava ilggadējā līdera Artjoma Parahauska.

Nākamajā posmā astoņām priekškvalifikācijas kārtu pārvarējušajām komandām, starp kurām vietu nodrošinājusi jau Latvijas izlase, pievienosies 24 valstsvienības, kuras kvalificējās 2022. gada Eiropas čempionātam. Grupu turnīra pirmās spēles gaidāmas novembrī, bet tā izloze vēl nav aizvadīta.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!