Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas kausa izcīņas basketbolā ģenerālsponsoru kļuvusi "Užavas alus" darītava, un sacensību oficiālais nosaukums būs "Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņa". Notikusi arī izloze, kurā noskaidrojies 21 komandas ceļu līdz galvenajai balvai, informēja Latvijas Basketbola savienība.

Turnīrā, kas atsākas pēc 27 gadu pārtraukuma piedalīsies 21 komanda no trim Latvijas līgām. Kausa ieguvējus paredzēts noskaidrot finālspēlē februārī.

"Dažāda līmeņa klubu aktīvā pieteikšanās Latvijas kausa izcīņai nepārprotami liecina, ka šīs sacensības ir vajadzīgas basketbolistiem, komandām un līdzjutējiem," sacīja Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks. "Tā ir unikāla iespēja "Ramirent" Nacionālās līgas un Reģionālās līgas klubiem mēroties spēkiem ar nomināli augstāka līmeņa komandām no "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas, un sagādāt pārsteigumus. Ir pamats cerībām, ka šosezon turnīru izdosies aizvadīt veiksmīgi. Paldies "Užavas alus" darītavas vadītājiem, kuri novērtējuši gan basketbola popularitāti sabiedrībā, gan Latvijas kausa izcīņas potenciālu. Prieks, ka esam sākuši sadarbību, kas, esmu pārliecināts, palīdzēs sarīkot aizraujošu turnīru."

"Esam priecīgi veicināt basketbola kultūru Latvijā un esam pārliecināti, ka valsts labāko komandu izcīnītajam kausam noteikti jānāk no mūsu pašu Latvijas uzņēmuma." uzsver SIA "Užavas alus" īpašnieks Oskars Pumpurs. Tā ir visiem izdevīga sadarbība, jo tiks veicināta vietējā zīmola popularitāte, kultivēts sports un nodrošināts kvalitatīvs pasākums."
Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, komandas pirms izlozes bija sadalītas vairākos grozos un cīņā par kausu iesaistīsies dažādās stadijās. Visos posmos līdz pusfinālam (ieskaitot) uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, pirmās spēles notiks to komandu laukumos, kas tabulā minētas pirmās.

Atklāšanas spēle notiks 17. septembrī Tukumā, kur pie BS "Tukums"/TSS komandas viesosies BK "Saldus". Finālspēle paredzēta februārī.

1. kārtā Austrumos: RSU - BK "Madona"/BJSS

1. kārtā Rietumos: BS "Tukums"/TSS – BK "Saldus"

2. kārtā Austrumos:

1.kārtas uzvarētāji – OC "Limbaži"

"Gulbenes buki" – VEF Basketbola akadēmija Valkā

BK "Līvāni" – BK "Cēsis"/Cēsu Sporta skola

2. kārtā Rietumos:

1.kārtas uzvarētāji – "Nīca/BLi"

"Kandava/Anzāģe" – BK "Talsi"

BK "Ķekava" – BK "Jelgava"

3. kārtā:

Austrumu 2. kārtas 1. pāra uzvarētāji – "Valmiera Glass VIA"

Austrumu 2. kārtas 2. pāra uzvarētāji – BK "Ogre"

Austrumu 2. kārtas 3. pāra uzvarētāji – BK "Jēkabpils"

Rietumu 2. kārtas 1. pāra uzvarētāji – "Latvijas Universitāte"

Rietumu 2. kārtas 2. pāra uzvarētāji – BK "Ventspils"

Rietumu 2. kārtas 3. pāra uzvarētāji – BK "Liepāja"

4. kārtā (ceturtdaļfinālā) savā starpā tiksies 3. kārtas pirmā un otrā, trešā un ceturtā, piektā un sestā pāra uzvarētāji.

5. kārtā (pusfinālā):

"VEF Rīga" – ceturtdaļfināla 2. pāra uzvarētāji

Ceturtdaļfināla 3. pāra uzvarētāji - ceturtdaļfināla 1. pāra uzvarētāji

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!