Pirms "Pafbet" Latvijas – Igaunijas līgas ceturtā čempionāta Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks atklāja, ka Latvijas klubos pret Covid-19 vakcinējušies ir aptuveni 95% dalībnieku.

Piektdien, 1.oktobrī, ar pērnās sezonas finālistu un abu valstu čempionvienību "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev/Cramo" dueli sāksies "Pafbet" Latvijas – Igaunijas līgas sezona. Šo maču televīzijas tiešraidē varēs vērot LTV7.

Pamatturnīrā piedalīsies 14 komandas, kas līdz 20. martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās komandas piedalīsies ceturtdaļfināla sērijas, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas Čempionus paredzēts noskaidrot "Final 4" turnīrā. Sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

"Paldies klubiem par konstruktīvo sadarbību un atbildību, gatavojoties jaunajai sezonai. Apmēram 95% mūsu klubu dalībnieku ir vakcinējušies, tātad esam iegādājušies "apdrošināšanas polisi", kas, ceru, palīdzēs minimizēt pandēmijas ietekmi uz turnīru norisi," preses konferencē teica Janičenoks. "Paldies mūsu lielākajiem atbalstītājiem – Pafbet, SIA "Tet", "Ramirent" un "Molten", kā arī Latvijas Televīzijai, kuru izpratne un lojalitāte basketbolam palīdz pārvarēt šī sarežģītā laika izaicinājumus. Un laba ziņa visiem līdzjutējiem – ar SIA "Tet" atbalstu Latvijā notiekošās spēles varēsim redzēt "Sportacentrs.com TV" un interneta tiešraidēs."

Ņemot vērā līgas starptautisko statusu, kā arī klubu gatavību ievērot abās valstīs spēkā esošos epidemioloģiskās drošības noteikumus, pēc gada pārtraukuma apvienotais čempionāts atgriežas pie normāla spēļu kalendāra – arī spēlēm starp abu valstu klubiem.

Igaunijā notiekošā translēs "Delfi.ee". Sezonas laikā vēl apmēram 20 spēles paredzēts translēt LTV7.

""Pafbet Latvijas-Igaunijas līgas sākumu gaidām vairāk nekā jebkad," sacīja "Pafbet" mārketinga menedžeris Latvijā Rihards Streiķis. "Pamatā tāpēc, ka vietējo basketbolu klātienē neesam baudījuši veselu mūžību. Un tas ir mans galvenais novēlējums visām komandām un līgas organizatoriem – lai izdodas aizvadīt pilnu sezonu ar faniem tribīnēs.

Savukārt "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks pauda: ""Iespēja basketbola spēlēm sekot līdzi TV kanālos un tiešsaistē īpaši būtiska ir šogad, kad iespējas spēles vērot klātienē būs vairāk vai mazāk ierobežotas. Esam par sportiski azartisku ātrumu gan sportā, gan ikdienā, tādēļ ceru, ka iespēja redzēt labākos pamudinās izkustēties gan jauniešus, gan pieaugušos. Un tas, ka gandrīz katrā Igaunijas komandā spēlē arī pa kādam latvietim, līdzi jušanu padarīs vēl aizraujošāku."

Vēl 1.oktobrī risināsies spēle Ventspilī, kur basketbola klubs "Ventspils" uzņems Igaunijas vienību Rakvere "Tarvas".

Sestdien, 2. oktobrī, cīņā iesaistīsies pārējās četras Latvijas komandas: "Latvijas Universitāte" uzņems "Tartu Ulikool Maks & Moorits", BK "Liepāja" spēlēs ar "Tarvas", BK "Ogre" tiksies ar "AVIS Utilitas Rapla", bet "Valmiera Glass"/ViA viesosies pie "TalTech".

Svētdien, 3. oktobrī, cīņā iesaistīsies līgas jaunpienācēja KK "Viimsi" un "Tallinna Kalev" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!