Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gandrīz puse Nacionālās basketbola līgas (NBA) komandu ir paziņojusi, ka tās ir pilnībā vakcinētas vai arī ir ceļā uz to, kopā 95% spēlētāju esot vakcinētiem.

NBA novērots vakcinēto personu skaita pieaugums, tajā iekļaujot arī tos spēlētājus, kas ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, medijiem paziņoja līgai pietuvināta persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Ja visās komandās kopā pašlaik trenējas apmēram 600 spēlētāju, tad attiecīgie 95 procenti pieļauj to, ka katrā komandā ir pa vienam nevakcinētam spēlētājam.

Otrdien NBA izziņoja veselības un drošības protokolus, kuros tika izskaidrots, ka spēlētāji, kuri nav vakcinēti pret Covid-19, tiks testēti daudz biežāk nekā vakcinētie, un arī daudzi citi ierobežojumi, kas skars šos spēlētājus. Piemēram, nevakcinētie nedrīkstēs ieturēt maltītes kopā ar komandas vakcinētajiem spēlētājiem, būs jāvalkā maska un jāietur distance visās komandas sapulcēs.

Nevakcinētajiem spēlētājiem arī pēc iespējas lielāka dienas daļa ir jāpavada savās mājās un izbraukuma spēļu laikā - viesnīcās.

Gandrīz puse no līgas komandām ir paziņojušas, ka ir pilnībā vakcinētas vai arī tuvu tam, taču joprojām ir spēlētāji, tādi kā Endrū Viginss, kurš pārstāv Goldensteitas "Warriors", un Bredlijs Bīls, kurš ir Dāvja Bertāna komandas biedrs Vašingtonas "Wizards" vienībā, kas nevēlas vakcinēties.

Nevakcinēšanās skar spēlētājus jau pirms sezonas, jo Fīniksas "Suns" spēlētājs Devīns Bukers izlaida treniņnometnes sākumu pozitīva Covid-19 testa dēļ, bet Kairijs Ērvings, kurš nav atklājis savu vakcinācijas statusu, nepiedalījās NBA mediju dienā.

Vietējā likumdošana Sanfrancisko un Ņujorkā paredz, ka "Nets", "Warriors" un "Knicks" spēlētājiem jābūt pilnībā izgājušiem Covid-19 vakcinācijas kursu, lai varētu piedalīties mājas spēlēs. Šīs nedēļas sākumā NBA arī paziņoja, ka spēlētāji nesaņems algu par spēlēm, kurās nevarēs piedalīties, ja nebūs vakcinējušies.

Pirmās pirmssezonas pārbaudes spēles tiks aizvadītas šajā nedēļas nogalē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!