Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas pirmajā spēlē, taču ar to nepietika, lai Stambulas "Galatasaray" svinētu uzvaru.

"Galatasaray" divu Stambulas superklubu mačā mājās ar rezultātu 69:89 (14:17, 24:26, 12:19, 19:27) zaudēja "Fenerbahce" komandai.

Šteinberga spēlēja 34 minūtes un 34 sekundes, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpot grozā divus tālmetienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Mājiniecēm ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās Tina Krajišnika, bet 20 punktus guva Pelina Bilgiča. Uzvarētājām 29 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Alinai Jagupovai, 18 punktus guva, 11 bumbas zem groziem izcīnīja un sešus metienus bloķēja Elizabete Viljamsa, bet 21 punkts bija Kailai Makbraidai.

Citā spēlē Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera Gundara Vētras vadītā Gdiņas "Arka" viesos ar rezultātu 76:86 (27:25, 16:17, 12:21, 21:23) atzina Kurskas "Dynamo" pārākumu.

Abas šīs komandas spēlē B apakšgrupā, kur ceturtdien Kitijas Laksas pārstāvētā Skio "Famila" spēkosies ar "Landes" vienību.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" trešdien A apakšgrupas mačā mājās ar 56:71 piekāpās Jekaterinburgas UGMK.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!