Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas guva 17 punktus, visus sametot pirmajā puslaikā, un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai ar rezultātu 127:59 sagraut Šarlotas "Hornets".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 22:36 minūtes un guva 17 punktus, realizējot vienu soda metienu (1/2), piecus divpunktu metienus (5/6) un divus tālmetienus (2/4). Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, no kurām četras izcīnīja uzbrukumā, izdarīja divas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja divas piezīmes. Porziņģa +/- koeficients bija +31.

Porziņģis visus punktus guva spēles pirmajā puslaikā, bet spēles ceturtajā ceturtdaļā viņš laukumā vairs nedevās.

"Mavericks" rindās 20 punktus guva Tims Hārdevejs juniors, Luka Dončičs izcēlās ar 10 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet 13 un 12 punktus sameta Džeilens Bransons un Strērlings Brauns. "Hornets" sastāvā rezultatīvākais bija Džeims Bouknaits, kurš guva 12 punktus, bet 11 punktus pievienoja Koudijs Martins. Šarlotas komanda šajā mačā spēlēja bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem.

Dalasas basketbolisti jau pirmajā puslaikā guva vairāk punktus nekā "Hornets" vienība visā mačā – 61:59. "Mavericks" pretiniekiem spēles pirmajā pusē punktus neļāva gūt septiņas minūtes un 38 sekundes.

NBA statistikas pētnieki jau atraduši informāciju, kas liecina, ka pēdējo 68 gadu laikā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar tik lielu pārsvaru neviena komanda nebija uzvarējusi.

"Mavericks" komanda šajā pirmssezonā izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs. Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Dalasas komanda aizvadīs savu pēdējo pārbaudes spēli pret pašreizējiem NBA čempioniem Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!