Lietuvas čempionvienība basketbolā Kauņas "Žalgiris" un tās bijušais treneris Martins Šillers joprojām nav vienojušies par abu pušu līgumsaistību pārtraukšanu, kas mudinājis austrietim turpināt uzturēties Kauņā, ziņo portāls "Delfi.LT".

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" klubs šī gada 8. oktobrī izziņoja, ka neapmierinoša snieguma dēļ vienība pārtrauc darba attiecības ar treneri Martinu Šilleru, kurš komandu vada kopš 2020./2021. gada sezonas. Klubs bija zaudējis pirmās divas spēles ULEB Eirolīgā, bet triumfējis visos četros mačos Lietuvas Basketbola līgā (LKL).

Tomēr veselu mēnesi pēc darba zaudēšanas austrietis joprojām uzskata, ka formāli viņš ir Lietuvas kluba vadītājs, raksta "Delfi.LT". Proti, abas puses nav tikušas līdz kompromisam jautājumā par viņa līguma laušanu.

Portāls uzsver, ka speciālista bijušais darba devējs nav trenerim piedāvājis pienācīgu kompensāciju par vienpusēju līguma laušanu. Abas puses nevēlas lietu komentēt medijos, bet Šillera pārstāvji apstiprinājuši, ka viņu klientu joprojām vieno līgums ar "Žalgiris" klubu.

Interesanti, ka Šillers nesteidzas pamest Kauņu, kur viņš ar ģimeni dzīvojis jau teju pusotru gadu. Trenera meitas turklāt turpina mācīties vietējā skolā.

"Delfi.LT" min, ka profesionālajā basketbolā cilvēkus ar klubiem parasti vieno līgums, kas pēc 30 dienām vai vairāk ļauj trenerim vai spēlētājam lauzt līgumu bez atlīdzības, taču tad vērsties pie Basketbola arbitrāžas (BAT). Šādā gadījumā Šillers teorētiski varētu pieteikt prasību uz atalgojumu, kas viņam bija paredzēts līdz sezonas beigām.

Tiesa, situāciju varētu mainīt Šillera pievienošanās kādai citai komandai. Izraēlas mediji ziņojuši, ka speciālists pretendē uz Jeruzalemes "Hapoel" galvenā trenera amatu.

Pirms darba uzsākšanas Lietuvā treneris pārsvarā bija strādājis par asistentu dažādos Vācijas klubos, kā arī Vācijas izlasē. Laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam viņš vadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas "Jazz" fārmklubu "Salt Lake City Stars", bet tad pieņēma izaicinājumu vadīt Kauņas komandu.

Savā pirmajā sezonā Lietuvā treneris palīdzēja triumfēt LKL čempionātā un Karaļa Mindauga kausā, bet ULEB Eirolīgā vienība izcīnīja 17 uzvaras 34 spēlēs.

Lietuvas kluba stūri kopš Šillera atlaišanas pārņēmis slovēnis Jure Zdovcs. Vienība joprojām ir bez uzvarām Eirolīgā (0-8), bet nupat piedzīvoja pirmo zaudējumu LKL, kur piekāpās sāncenšiem Viļņas "Rytas" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!