Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 89:70 (22:21, 25:18, 23:21, 19:10) uzvarēja Zviedriju.

Latvietes atlasi nākamajam čempionātam sākušas ar divām uzvarām divās spēlēs.

Ar 34 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām bumbām izcēlās Anete Šteinberga, kurai tas ir personīgais rezultativitātes rekords valstsvienībā. Tāpat viņa laboja Elīnai Babkinai piederošo rezultativitātes rekordu oficiālā izlases spēlē. Savukārt Ieva Tāre savulaik pārbaudes spēlē guva 36 punktus. Babkina ar 12 rezultatīvām piespēlēm atkārtoja Latvijas izlases rekordu, savam sniegumam pievienodama arī sešus punktus. Vēl 16 punktus guva Aija Jurjāne, 15 punkti bija Ievai Pulverei, bet 14 punktus guva Kitija Laksa.

Latvijas basketbolistes šajā mačā realizēja deviņus no 21 tālmetiena. Laksa realizēja visus savus četrus "trejačus", bet Pulvere bija nekļūdīga visos trīs piegājienos aiz perimetra.

Pretiniecēm Klāra Lundkvista guva 21 punktu, 19 no tiem pirmajā puslaikā, un atdeva desmit rezultatīvas piespēles.

Spēles pirmajās minūtēs Klāra Lundkvista demonstrēja rezultatīvu sniegumu un ātri panāca 7:2 viešņu labā. Pēc pretinieču izrāviena 14:6 Latvijas basketbolistes guva deviņus punktus pēc kārtas un Kitija Laksa ar diviem precīziem "sodiņiem" pārņēma vadību - 15:14. Raitā cīņā aizritējušo pirmo ceturtdaļu ar pēdējās sekundes metienu noslēdza Aija Jurjāne - 22:21 latviešu labā.

Otrā ceturkšņa trešajā minūtē Ieva Pulvere ar tālmetienu panāca mājiniecēm līdz tam lielāko pārsvaru (27:21). Turpinājumā, pateicoties Latvijas izlases līderu sniegumam, izdevās nostiprināties vadībā un pirmo puslaiku uzvarēt ar 47:39.

Otro puslaiku latvietes sāka ar pāris kļūdām, kas pretiniecēm ļāva atgūt piecus punktus. Turpinājumā zviedrietes pāris reizes bija viena metiena attālumā, lai izlīdzinātu rezultātu, tomēr Latvija vadību noturēja un pirms pēdējām desmit minūtēm bija vadībā ar 70:60.

Kļūdas ceturtās ceturtdaļas sākumā vēlreiz ļāva zviedrietēm pietuvoties rezultātā (70:64). Viešņu nelielais izrāviens tika noslāpēts un 12 pēc kārtas gūtie punkti ļāva atgūt drošāku pārsvaru (82:64). Atlikušajās minūtēs mājinieces nedeva nekādas cerības uz atspēlēšanos un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Ceturtdien Latvijas basketbolistes veiksmīgi sāka kvalifikāciju, izbraukumā ar 62:56 pārspējot Izraēlu. Zviedrija ar spēli Rīgā uzsāks kvalifikācijas ciklu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!