"Latvijas Universitātes" (LU) basketbolisti pirmdien izcīnīja uzvaru "Užavas" Latvijas kausa basketbolā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"Latvijas Universitāte" mājas spēlē ar rezultātu 121:48 (32:11, 31:12, 31:12, 27:13) pārspēja "Līvānus".

Mājinieku vienībā ar 16 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Reinis Avotiņš, bet pa 15 punktiem pievienoja Eduards Avotiņš un Edvards Lucis. Studentu rindās vēl četri spēlētāji izcēlās ar vismaz 11 punktiem.

Savukārt Līvanu komandā rezultatīvākais bija Raimonds Pabrieža, kurš guva 21 punktu.

Atbildes mačs Līvanos notiks 14.decembrī

Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros savā starpā spēkosies "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Ogre", bet "Ventspilij" pretī stāsies "Liepāja" vai "Jelgava", kurām vēl atlicis viens savstarpējais mačs.

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām. Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā tiksies ceturtajā kārtā.

Finālspēle paredzēta februārī.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!