Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli svētdien izlaida Kristaps Porziņģis, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 95:86 izbraukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

"Mavericks" treneru korpuss lēma Porziņģim šajā mačā iedot atpūtu, bet laukumā atgriezās basketbolisti, kuri ilgāku laiku bija spiesti izlaist spēles. Luka Dončičs atgriezās laukumā pēc 10 spēļu izlaišanas, un viņš izcēlās ar 14 punktiem, 10 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām.

"Bija smagi. Pēdējo reizi pieci pret pieci spēlēju pirms kādām četrām nedēļām," teica Dončičs, kuru citē ESPN. "Sajūtas bija jocīgas, bet esmu priecīgs būt atpakaļ. Manas krūtis "dega". Kad izdarīju metienu, sajūtas bija neparastas, jo nevarēju saprast, vai bumba kritīs grozā, vai nē."

15 punktus savā atgriešanās mačā pēc Covid-19 izslimošanas guva Tims Hārdevejs, tikpat punkti arī Markīsa Krisa kontā. Savukārt "Thunder" rindās 17 punktus, 14 rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas iekrāja Džošs Gidijs, bet pa 12 punktiem guva Tajs Džeroms un Aizeja Robijs.

Gidijs 19 gadu un 84 dienu vecumā kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš izcēlies ar "triple-double".

"Mavericks" basketbolisti pēc līdzīgas cīņas pirmajā ceturtdaļā palielināja savu pārsvar līdz 12 punktiem un mača turpinājumā diezgan pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, neļaujot mača mājiniekiem rezultāta deficītu nopietni samazināt.

Dalasas komanda ar 18 uzvarām un 18 zaudējumiem NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!