Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" trešdien godināja savu ilggadējo zvaigzni Dirku Novicki un pacēla viņa "41" numuru pie "American Airlines Center" arēnas griestiem.

2019. gada aprīlī Novickis paziņoja par savas karjeras beigšanu. Novickis 1998.gada draftā tika izvēlēts ar devīto numuru un visu 21 sezonu viņš pavadīja "Mavericks" klubā, ko 2011.gadā aizveda līdz NBA čempiontitulam. Savukārt 2007.gadā vācietis tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, bet 2011.gadā viņš pie šāda goda tika arī finālsērijā. Vācijas basketbolists ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš vienā klubā spēlējis vismaz 21 sezonu.

Savas karjeras laikā viņš NBA aizvadīja 1522 spēles, kurās vidēji guva 20,7 punktus un izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas spēlēs viņš 145 spēlēs vidēji guva 25,3 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

"Es vēlos, lai visi vienmēr redz tavu izcilību," savā uzrunā teica "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans. "Tas vārds ir uz laukuma, tavs siluets arēnas grīdas, lai arī tu nevēlējies, lai tas notiktu. Mēs paceļam pie griestiem tavu numuru, lai fani un nākotnes spēlētāji vienmēr zinātu par tavu izcilību."

Tāpat Kubans parādīja Novickim plānotās statujas modeli, kurā viņš izpilda metienu atlēcienā.

Pats Novickis teica 20 minūšu garu uzrunu, kurā izteica pateicību treneriem Donam Nelsonam, Eiverijam Džonsonam un Rikam Kārlailam, izcēla komandas biedrus Maiklu Finliju un Stīvu Nešu, kā arī uzsvēra savas ģimenes nozīmi.

Šī brīža "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids, kurš kopā ar Novicki kļuva par NBA čempionu, piedāvāja Novickim 10 dienu līgumu. Vācietis smejoties žestikulēja, ka tomēr atteiksies no šī piedāvājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!