Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš trešdien Panevēžā guva 13 punktus ULEB Eirokausa spēlē, viņa pārstāvētajai "Lietkabelis" komandai svinot uzvaru, bet Rodions Kurucs spēles ievadā vienatnē bija rezultatīvāks nekā pretinieku vienība, tomēr otrajā puslaikā ar punktiem neizcēlās, Belgradas "Partizan" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Bērziņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" mājās ar rezultātu 74:57 (21:11, 16:21, 23:11, 14:14) pārspēja Trento "Dolomiti Energia".

Bērziņš spēlēja 19 minūtes un 39 sekundes, grozā raidot divus no četriem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem. Centra pozīcijas basketbolists arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais Lietuvas kluba rindās ar 21 punktu un piecām atlēkušajām bumbām bija Ģedimins Oreliks, bet 17 punktus pievienoja Dovids Giedraitis.

Viesiem 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas Džonatana Viljamsa kontā.

"Lietkabelis" komanda ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē A grupā. Lietuvas klubs gan uzvarējis trijās no pēdējām četrām spēlēm, tostarp 12. janvārī aizvadīto maču pret Francijas klubu "Boulogne Metropolitans 92". Šajā spēlē Bērziņš guva 19 punktus, kas ir viņa sezonas rezultatīvākais sniegums.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" komanda viesos ar rezultātu 84:92 (27:16, 15:25, 17:26, 25:23) piekāpās Badalonas "Joventut" vienībai, kas šajā turnīrā izcīnīja jau sesto panākumu pēc kārtas.

Kurucs spēli sāka sākumsastāvā, laukumā pavadīja 12:05 minūtes un sakrāja septiņus punktus (2/2 divpunktu metienos 1/2 trīspunktu metienos), divas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, bet arī četras kļūdas.

Cēsnieks guva septiņus no "Partizan" komandas pirmajiem deviņiem punktiem, kaldinot rezultātu 9:5. Tieši pirmajā ceturtdaļā Kurucs bija īpaši aktīvs, laukumā pavadot gandrīz deviņas minūtes. Trešajā ceturtdaļā uzbrucējs ar skaistu piespēli Zekam Ledejam izkārtoja "slam dunk", bet ļoti ātri nopelnīja vispirms trešo un pēc atgriešanās laukumā arī ceturto piezīmi. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas izlases basketbolists pie iespējas netika.

Serbijas kluba labā 20 punktus un astoņas bumbas zem groziem sakrāja Matiass Lesorts, bet 19 punktus guva Kevins Panters. Savukārt mājinieku rindās ar 19 punktiem atzīmējās Dereks Viliss, kuram ar 15 punktiem piebalsoja Pau Ribass.

"Joventut" rindās pēc inficēšanās ar Covid-19 nav atgriezies Krišs Helmanis, kurš pagaidām arī nav piedalījies fārmkluba "Prat" spēlēs Spānijas otrajā augstākajā līgā.

Badalonas vienība ar deviņām uzvarām 11 spēlēs saglabā pirmo vietu A grupā, bet otrajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem tikpat mačos ir "Partizan" vienība.

Savukārt Mārtiņš Meiers trešdien guva sešus punktus, un viņa pārstāvētā Vroclavas "Šlask" savā laukumā ar 80:67 (26:11, 16:21, 17:18, 21:17) pārspēja Ankaras "Turk Telekom" komandu.

Meiers spēlēja 17 minūtes un 28 sekundes, grozā raidot divus no četriem divpunktu un divus no četriem soda metieniem. Latvijas basketbolists arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja un vienreiz pārķēra bumbu.

Rezultatīvākais kluba rindās ar 20 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Treviss Traiss. Viesiem 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Entonija Klemonsa kontā.

Vroclavas komanda (2-9) šajā grupā ieņem devīto vietu, bet Ankaras vienība (7-7) ir septītajā pozīcijā.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!