Foto: DELFI.lt

Karaļa Mindauga kausa izcīņas finālturnīra laikā Viļņā nedēļas nogalē risinājās arī Lietuvas Basketbola līgas (LKL) tālmetienu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca "Nevežis-Optibet" komandā spēlējošais Rihards Kuksiks.

Kuksiks ir otrs latvietis, kurš uzvarējis LKL tālmetienu konkursā. 2004. gadā par labāko trīspunktu metēju Lietuvā kļuva toreiz Kauņas "Žalgiris" rindās spēlējošais Ainars Bagatskis.

Kuksiks par uzvaru konkursā saņēma 3333 eiro.

Lai gan Kuksiks uzvarēja tālmetienu konkursā, uzmanību sev pievērsa un skatītāju simpātijas ieguva 39 gadus vecais Antans Šegžda, kurš ir kāda elektrotehnikas tirdzniecības uzņēmuma direktors. Šegžda uzvarēja LKL rīkotajā līdzjutēju konkursā, līdz ar to iegūstot tiesības piedalīties tālmetienu konkursā kopā ar LKL labākajiem snaiperiem.

Tālmetienu konkursā piedalījās 13 snaiperi - 12 komandu pārstāvji un jau pieminētais Šegžda. Kuksiks bija labākais priekšsacīkstēs un arī pusfinālā, gūstot attiecīgi 23 un 22 punktus. Šegžda pusfinālā iekļuva tikai pēc uzvaras papildkārtā, bet pusfinālā iemeta 19 punktus, tādējādi pārsteidzot līdzjutējus.

Finālā Šegžda iemeta 18 punktus, bet pēc viņa Kuksiks iemeta 22 punktus un uzvarēja tālmetienu konkursā.

Ziņots, ka svētdien Karaļa Mindauga kausa izcīņas finālā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" ar 91:66 (22:12, 24:15, 22:16, 23:23) pieveica Kaspara Bērziņa vienību "Lietkabelis".

Strēlnieks laukumā pavadīja 18 minūtes un 20 sekundes, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienīgo tālmetienu, gūstot piecus punktus. Tāpat viņa kontā arī divas atlekušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, trīs personiskās piezīmes, kā arī lietderības koeficients trīs un +/- rādītājs +12.

Bērziņš pretinieku komandā ar 13 punktiem kļuva par otru rezultatīvāko basketbolistu. 21 minūtē un 45 sekundēs laukumā viņš realizēja vienu no četriem trīspunktu metieniem, kā arī četrus no astoņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa kontā arī četras atlekušās bumbas, viena kļūda, trīs personiskās piezīmes, divi izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, kā arī lietderības koeficients septiņi un +/- rādītājs -14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!